GG binge

Novi božićni filmovi koje već gledamo

06. studeni 2020.
Fotografija: Profimedia
Ines Madunić
Ines Madunić

Svi obožavatelji Božića već se pripremaju za najljepše doba godine i odbrojavaju do službenog početka Adventa. Za ugođaj važni su i božićni filmovi - evo novih.

Ako volite božićni ugođaj, već naveliko slušate Mariah Carey i Georgea Michaela te znate točno kako ćete ukrasiti borove godine, vjerojatno uživate i u božićnim filmovima. S obzirom na to da svi već znaju klasike, predstavljamo nove filmove koji ove godine dolaze ili su već došli na Netflix. Radi se uglavnom o toplim ljudskim pričama, romantičnim komedijama , a svaki film mora završiti poantom o tome što je Božić zapravo - ne pokloni, nego ljubav i obitelj. No, nećemo spojlati - evo što ove vesele sezone bingeamo.

Holidate 

Romantična komedija s Emmom Roberts i Lukeom Braceyjem u glavnim ulogama najnoviji je Netflixov božićni film koji već možete gledati. Sloane i Jackson su potpuni stranci koji se slučajno upoznaju i imaju jednu zajedničku stvar - ne vole blagdane, a jedan od razloga je i pritisak koji osjećaju od obitelji jer su još uvijek singl. Zato se dogovore da će biti jedno drugome "plus 1" za sve blagdane kroz godinu kako bi ih rodbina pustila na miru. Dogovor prati i obećanje da nema nikakve privlačnosti među njima, ali je li to sve? Klasična romantična komedija uz koju ne trebate nikakav intelektualni napor, nego samo čekati sretan kraj. 

Operation Christmas Drop

Još jedna klasična američka romantična priča o dvoje ljudi koji se zaljube u - vojnoj bazi. Erica Miller (Kat Graham) pomoćnica je kongreskinje koja ju zaduži da Božić provede u vojnoj bazi Andersen u Guamu, pacifičkom otoku. Tamo operacijom ostavljanja poklona i humanitarne pomoći stanovnicima upravlja kapetan Andrew Jantz. Iako se ispočetka ne slažu, između njih dvoje probude se iskre, ali i Erica shvati što je poanta Božića.. . Baš klasika romantike u Hollywoodu. 

Jingle Jangle: A Christmas Journey 

Ako želite nešto više djetinjastije i veselije, što bi vas podsjećalo na dobre, stare dane, ovaj film mogao bi biti pun pogodak. Forrest Whitaker glumi inovatora i proizvođača igračaka Jeronicusa Janglea u čarobnom gradiću Cobbletonu koji živi sa svojom unukom (Madalen Mills). Nakon što mu šegrt ukrade najinovativniju igračku, upadne u krizu, ali uz pomoć unuke i malo čarolije, pokušava vratiti igračku koja će ga izvući iz nevolja. Mjuzikl za koji su pjesme napisali John Legend, Philip Lawrence, Davy Nathan, a naslovnu pjesmu "This Day" izvode Usher i Kiana Ledé. Na Netflixu je od 13. studenog. 

The Princess Switch: Switched Again 

Ako ste prije dvije godine okretali očima na "The Princess Switch", pripremite se za još jer bi nastavak trebao doći na Netflix 19. studenog. Priča za prvi dio ide ovako: Stacy je slastičarka iz Chicaga koja dobije poziv za natjecanje u pripremanju slastica u malenoj europskoj državi Belgraviji. S njom ide i najbolji prijatelj i poslovni partner sa svojom kćeri. No, tamo Stacy naleti na groficu Margaret, koja izgleda baš kao ona. Njih se dvije odluče zamijeniti za živote, što, naravno, donosi niz komplikacija... Vanessa Hudgens glumit će i u drugom dijelu, a u najavi Netflix kaže da bismo mogli dobiti i treću dvojnicu - jedva čekamo. 

Christmas on the Square

Filmu u kojem je Dolly Parton anđeo i za koji je napisala pjesme i glazbu na Netflix dolazi 22. studenog. Priča prati Reginu (Christine Baranski), koja se vraća u rodni grad i odlučuje prodati očevu zemlju velikoj kompaniji. To znači da obitelji koje tamo žive moraju iseliti, i to sve pred Božić. Naizgled hladnoj Regini ukaže se anđeo u obliku Dolly Parton, koji ju pokušava nagovoriti da se predomisli. Radi se o mjuziklu koji je zapravo topla ljudska priča za blagdane i ponovno otkrivanje čarolije Božića. 

Holiday Rush 

Nakon smrti svoje supruge, radijski voditelj Rashon "Rush" Williams daje sve od sebe kako bi njegovo četvero djece imalo sve što im treba u životu. No, kad iznenada dobije otkaz, mora pronaći način da se uzdigne iznad nedaća, ali i da se ponovno poveže sa svojom obitelji. U svemu mu pomaže i najbolja prijateljica i kolegica Roxy, s kojom uskoro razvije i romantičnu vezu. Međutim, njegova djeca to ne prihvaćaju pa se Rush nađe u problemima privatne i poslovne prirode. Hoće li se sve uspjeti riješiti do Božića? Gledamo na Netflixu od 28. studenog.