Nužna njega zimi

Kako stati na kraj netolerantnoj i osjetljivoj koži?

12. prosinac 2020.
Fotografija: Unsplash
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Uživanje u zimskim radostima često nosi simptome koji uključuju nadraženu i isušenu kožu. Ako je koža netolerantna, reagira na zimu, odnosno izmjenu hladnog zraka vani i toplog, suhog zraka u grijanom prostoru.

Crvenilo, osjećaj bockanja, iritacije i zatezanje - ovo su karakteristike netolerantne kože, koje se javljaju u različitom intenzitetu, ovisno radi li se o trenutnoj reakciji, reaktivnoj koži, atopijskom dermatitisu... Osim na hladnoću, takva je koža općenito osjetljivija na alergene, a time i posebno osjetljiva na sastojke koji se koriste u proizvodima za njegu. Najčešći su alergeni mirisi i konzervansi koji lako oštećuju zaštitni sloj kože čime se gubi njezina zaštitna uloga. Lako se isušuje, prati je osjećaj topline i zatezanja.

Ako ste se prepoznali u bilo kojem od simptoma, vjerojatno imate osjetljivu kožu koja osobito u hladnom razdoblju zahtijeva posebnu njegu. Kožnu barijeru potrebno je očuvati jer ima ključnu ulogu u prevenciji, porastu i razvoju budućih alergijskih reakcija. Ako je funkcija barijere oslabljena, alergeni lako prodiru u tijelo i uzrokuju reakcije koje često prerastu u alergiju. Zato je važno redovno je jačati, štiti i njegovati.

→ Želite tester za Toleriane Ultra Dermallergo? Prijavite se!

Samo jedno pravilo poboljšava svakodnevni osjećaj - proizvodi hipoalergenih formula s minimalnim brojem sastojaka. Pogreška koju možete napraviti je uvođenje sve većeg broja sastojaka u dnevnu rutinu, agresivnih ili aktivnih, koji će dodatno nadražiti kožu. 

Brend s dugom tradicijom na polju njege kože, La Roche-Posay osmislio je Toleriane Ultra liniju, formuliranu s minimalnim brojem sastojaka kako bi se smanjio rizik od alergija i iritacija, a koži pružio dugotrajan osjećaj ugode. Intenzivna dermatološka, hidratantna i umirujuća njega za alergičnu i netolerantnu kožu sastoji se od nekoliko proizvoda koji smanjuju kliničke simptome. U liniji proizvoda peptid neurosensine djeluje protuupalno, glicerin hidratizira, karite maslac obnavlja narušenu barijeru kože, a termalna probiotička voda umiruje kožu i oslobađa je od neugodnog osjećaja zatezanje i peckanja. 

image
 La Roche-Posay Toleriane Ultra linija namijenjena je netolerantnoj i alergijama sklonoj koži

Nakon čišćenja s proizvodom nježne formulacije, termalna voda u rutini smiruje i djeluje protiv iritacija, a završni korak za netolerantnu kožu sastoji se od maksimalne njege s minimalnim brojem sastojaka.

Zvijezda rutine biti će dnevni hidratantni serum Toleriane Ultra Dermallergo, pogodan za osjetljivu kožu sklonu alergijama. Serum umiruje iziritiranu kožu, pomaže kod obnove kožne barijere i smanjuje rizik od oštećenja prouzrokovanih alergijom i iritacijama, poput nošenja maski. Za to je zaslužna kombinacija tri aktivna sastojka – neurosensina, osmolita i La Roche-Posay termalne vode. Njegovim redovitim korištenjem osjetljiva koža dobiva dnevnu dozu snage u borbi protiv alergijskih reakcija i ostaje hidrirana narednih 48 sati. Uz serum, ovo je naš izbor za njegu. 

→Prijavite se i testirajte Dermalleergo serum

image
La Roche-Posay Toleriane Ultra Fluide - snažno i trajno umiruje iznimno osjetljivu i alergijama sklonu kožu, prikladna i za mješovitu i masnu kožu/
La Roche-Posay Toleriane Ultra Creme - intenzivno i dugotrajno ublažava svakodnevni osjećaj neugode kod osoba s kožom sklonom alergijama ili netolerantnom kožom, s nekomedogenim djelovanjem
image
La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Serum - umirujući serum za svakodnevnu primjenu s jako visokom koncentracijom sastojka Neurosensine/
La Roche-Posay Toleriane Ultra Eye Contour - Intenzivno i dugotrajno umiruje osjetljivu kožu oko očiju, djeluje protiv osjećaja neugode i podbuhlosti