Fokus je na detaljima

Tri prijedloga za blagdanski stol - boho chic, tradicionalni ili skandinavski stil

24. prosinac 2020.
stol olivin
Ines Madunić
Ines Madunić

Najljepše uređene stolove primijetili smo na Instagramu Antonele Gaure, a ona je s nama podijelila savjete kako urediti blagovaonicu ovih blagdana.

Božićni i novogodišnji blagdani ove su godine više nego inače orijentirani prema našim domovima. Sukladno tome, vjerojatno ćemo više truda uložiti u uređivanje prostora nego prije. Nevažno jeste li ludi za Božićem pa ste već krenuli u ozbiljno ukrašavanje doma ili čekate posljednji trenutak, uz ukrase ćemo se osjećati bolje, a i sam proces može biti sjajna prilika da provedemo vrijeme s bližnjima. 

Na profilu Olivin primijetili smo nedavno predivno uređene blagovaonske stolove pa smo zamolili influencericu Antonelu Gauru da podijeli s nama savjete i trikove za uređenje. Osmislila je tri različita postava stola i uređenja prostorije u kojoj ćemo puno vremena provesti tijekom blagdana - blagovaonica. Privlači li vas više tradicionalni, boho ili skandinavski stil? Evo kako da primijenite svaki od ta tri stila, prema savjetima Olivin. 

Boho chic

image
Boho stil uređenja

Za postizanje ovog nježnog i lepršavog stila za početak vam je potrebna kraljica Instagrama u protekle dvije godine - pampas trava! Uz njezin neutralan i raskošan izgled uklopite još nekoliko prirodnih materijala poput pamuka i eukaliptusa i ležerno ih rasporedite po stolu. Što opuštenije, to bolje! Chic dio dolazi u vidu zlatnih detalja u vazama i svijećnjacima. Koristite tanjure neutralnih sivih i bež nijansi, a cijelu priču naglasite crnim priborom za jelo. 

image
Crni pribor za jelo i zlatni detalji
image
Dodajte chic ukrase
image
Pampas trava je centralni komad

Tradicionalni

image
Tradicionalno ukrašen stol

Što više govori Božić od crvene boje, zlatnih detalja i kariranog uzorka? Tradicionalni stil uređenja je nezaobilazan u mnogim domaćinstvima jer nas uvijek vraća u djetinjstvo i budi toplinu u nama. Jednostavnost ostvarite neutralnim setom tanjura, a u svemu ostalome unesite bogate crvene, zlatne i zelene tonove. Božikovina kao središnji ukras stola okružena zlatnim svijećnjacima s bordo svijećama uz karirani stolnjak, baršunaste borove i, naravno, nezaobilazne orašare. 

image
Crvena, zelena i zlatna dominiraju
image
Orašar je nezaobilazan detalj
image
Božikovina je tradicionalan ukras
image
Bogato ukrašen stol s toplim detaljima

Skandinavski

image
Skandinavski stil uređenja

Prirodno i jednostavno su vaše vodilje u životu pa tako i u blagdanskom uređenju doma. Skandinavski stil najlakše ćete postići unošenjem prirodnih materijala na neutralnoj bazi. Poigrajte se raznim oblicima i veličinama malih borova radi postizanja dinamike uz pokoji crni svijećnjak kao dašak elegancije. Ukoliko je moguće ispletite girlandu od borovih grana, čempresa ili pinusa i rasporedite je duž stola ili oko visećeg lustera. Za potpun osjećaj topline dodajte poneki češer ili štapiće cimeta.

image
Neutralne boje za skandinavski chic
image
Što više ukrasa od prirodnih materijala
image
Poigrajte se oblicima
image
Vijenac od borovih grančica je centralni komad skandinavskog stila