Goop blagdani 2020.

Pogodite tko je za božićno darivanje predložio lampu od kruha i ploču za prizivanje duhova

12. studeni 2020.
Fotografije: Promo
Ines Madunić
Ines Madunić

Ljubitelji wellnessa i lifestylea, radujte se - došlo je konačno to vrijeme godine. Gwyneth Paltrow objavila je popis za blagdansku kupovinu!

U ovim nesigurnim vremenima, držimo se onoga što znamo. A ako postoji nešto o čemu znamo sve, to su vodiči za poklone", započinje novi Goopov vodič kroz blagdansku kupovinu. Lifestyle portal Gwyneth Paltrow objavio je legendarni gift guide za 2020. koji je, dakako, prepun genijalnih (i nakaradnih) prijedloga za poklone. 

Podijelili su ih u 10 kategorija, od onih za muškarce, djecu, ljubitelje putovanja, ljubavnika/icu pa sve do svima najdraže - "Suludo, ali odlično". 

Tamo se nalaze pravi "biseri". Jedan od njih je Hermès skejt, koji košta 4.425 dolara ili oko 28.439 kuna, zatim Ouija ploča, odnosno tabla za prizivanje duhova za 1,995 dolara (12.821 kuna), a jedan od definitivnih hitova ove godine je lampa od - kruha. 

image
Krušna lampa japanskog brenda Pampshade - 210 dolara

Da, od pravog kruha premazanog smolom kako se ne bi pokvario. Unutar ovog baguetta je led svjetiljka, sve košta 210 dolara ili oko 1.350 kuna, no nažalost, ne dostavljaju izvan SAD-a. 

image
Fotelja za porod by Stilyana Minkovska - 7.500 dolara
image
Hermes skateboard - 4.425 dolara
Ouija ploča za prizivanje duhova - 1.995 dolara
Komoda od mahagonija u obliku piramide - 35.000 dolara
Mirisna svijeća 'This Smells Like My Prenup" - 75 dolara

Tu su još i minijaturna kuća (od 99.000 dolara), odličan izbor luksuznih vibratora, drveni Gucci stolac (2.600 dolara), fotelja za porođaj (7.500 dolara), paket za postajanje lordom ili lady (uključuje kupnju posjeda u Škotskoj i certifikat o tituli i košta od 50 dolara), veliki raspon Rolex satova i Chanel torbi te, naravno, mirisne svijeće "This Smells Like My Vagina" i "This Smells Like My Orgasm" (75 dolara), ali i sasvim nova svijeća, "This Smells Like My Prenup" ("Ovo miriši kao moj predbračni ugovor"). 

image
Neonski natpis u Gwynethinom rukopisu - 900 dolara

A "za one koji imaju sve", tu je i neonski natpis u rukopisu same Gwyneth Paltrow, koji košta 900 dolara i, nažalost, također ne dostavljaju u EU. 

Iako se nekome sve ovo može činiti suludo, Gwyneth i njezin popis za blagdansku kupovinu imaju velik kulturološki utjecaj, a svakom je proizvođaču i brendu veliki uspjeh naći se na njemu. Osim poklona koje bi kupovali samo prebogati ljudi koji zaista imaju sve, nađe se tamo i onih "normalnih", kao što su potrepštine za kuću, ukrasi za dom, kozmetika, odjeća i knjige pa ga nije loše prelistati za dobivanje inspiracije.