Sitnice koje volimo

Zaželjeli ste se lijepih stvari, ali zbog toga osjećate grižnju savjesti?

03. studeni 2020.
Fotografije: Dora Barker

Ove godine čini se da se osjećamo krivima čim poželimo nešto lijepo. To ipak ne znači da smo ostali bez potrebe da se razveselimo nečime što nam život čini ljepšim.

Sjećate li se rečenice iz filma 'Ljubav, zapravo", u kojoj atraktivna tajnica šefu kaže kako za Božić "ne želi nešto što joj treba, nego nešto što želi" - i onda dobije zlatnu ogrlicu? Svaki put sjetim se te izjave kad pomislim "ne treba ti to, iako je stvarno, stvarno lijepo". 

Ove godine posebno često sam to pomislila, vjerujem kao i mnogi drugi. Uz sve krize, probleme, loše stvari koje nam se događaju, osjećamo se krivi jer si želimo priuštiti nešto što nam nije potreba, nešto bez čega možemo živjeti. No, sitnice koje nam uljepšavaju život potrebnije su nam nego ikad. Možda neće pomoći u rješavanju velikih svjetskih problema, ali nešto što želimo definitivno može dobro utjecati na naše mentalno zdravlje. U tome, naravno, ne treba pretjerivati, ali s vremena na vrijeme trebali bismo si dati oduška i zaboraviti na grižnju savjesti. 

image
Nakit uvijek biramo prema osjećaju
image
Jednostavno, ali i dovoljno raskošno

Jedna od stvari koje možda ne trebamo, ali želimo je, kako je film dobro procijenio, lijepi nakit. Njega nikad ne kupujemo na način da prvo dobro promislimo što nam treba - ogrlica, narukvica ili prsten. Ne, nakit kupujemo tako da izaberemo najljepši komad koji je, jednostavno, naš. Sve ovisi, naravno, o osobnom stilu, o tome naginjemo li više eleganciji Parižanki, glamuroznosti Njujorčanki, jesmo li energične kao Talijanke ili nam odgovara boho chic stil koji obožavaju Španjolke. 

image
De'llure kolekcija pristajat će svakom stilu i stylingu
image
Zlato i srebro u kombinaciji s kamenjem u boji
image
Svaki komad možete nositi zasebno ili u kombinaciji s drugima

Koji god bio vaš stil, u novoj kolekciji nakita De'llure pronaći ćete nešto baš za sebe. Brend koji dolazi iz tvornice luksuza, Prahir Fine Jewellerya, predstavio je jednostavnu, a opet eklektičnu kolekciju u koju ćete se zaljubiti. Ogrlice s medaljonima, lančići u nizovima, prstenje jednostavnih linija, viseće naušnice, glomazne narukvice, srebro i zlato ukrašeni kamenjem u smaragdno zelenoj, tirkizno plavoj ili nježno roza boji... Uz sve to, svaki je komad raskošan pa će zaokupiti pažnju ako ga nosite samog, ali i dovoljno jednostavan da ga možete kombinirati s drugim komadima iz iste kolekcije, stvarajući tako još snažniji dojam. 

image
Svoj De'llure komad nakita nabavite u zagrebčkom Arena centru

Kako to izgleda, pokazala je Isabella Rakonić u kampanji za novu kolekciju koju je snimila Dora Barker, a za make-up se pobrinula Nika Doria Grbac (NDG makeup). 

Bez obzira na to kad želite nositi svoj De'llure nakit - za svečane prigode, Zoom sastanak ili baš svaki dan po doma - on će uvijek biti sjajan začin vašeg stylinga.