GG binge

I ljeti volite bingeati? Ovo su serije koje ćemo gledati u srpnju

30. lipanj 2020.
FOTOGRAFIJE: Profimedia
Ines Madunić
Ines Madunić

Ljeto je tradicionalno slabija sezona filmova i televizije, no ipak smo pronašli neke serije koje ćemo gledati pod klimom, između odlazaka na plažu.

Na streaming servise dolazi i puno A-list holivudskih filmova, primjerice na Netflixu će se od srpnja moći pogledati "Cloud Atlas", "Frida", "Million Dollar Baby", "Schindlerova lista", a pronašli smo i neke nove serije i nove sezone poznatih serija u kojima ćemo uživati ovog srpnja. 

Stateless 

Australska drama bavi se pitanjem imigracije te odnosa države i njezinog aparata prema ljudima koji traže azil u Australiji. U kampu u kojem žive azilanti nađe se i australska državljanka koja se vodi kao nestala osoba. Tko je ona zapravo, zašto je tamo i što će napraviti da izađe? "Stateless" na Netflix dolazi 8. srpnja, a trailer obećava puno drame i bavljenje aktualnim pitanjima, ne samo za Australiju, nego i za cijeli svijet. 

Soba 104

Četvrta sezona serije braće Marka i Jayja Duplassa na HBO GO stiže 25. srpnja. Antologijska serija ovih nezavisnih filmaša prati goste u jednoj hotelskoj sobi. Svaka je priča zasebna, odvojena od ostalih, a žanrovi također variraju od epizode do epizode, od trilera do crne komedije, preko fantastike pa sve do drame. Braća Duplass poznati su američki nezavisni filmaši čija je estetika dobro poznata i koja je preko velike platforme HBO-a došla do masovne publike. 

Down to Earth with Zac Efron  

Holivudski glumac koji se proslavio ulogama u "Highschool Musical" filmovima odvažio se na projekt o ekologiji i održivosti. Sa suradnicima putuje svijetom i istražuje inovativne načine stvaranja i iskorištavanja energije. Kroz putovanja u Francusku, Island, Portoriko, London, Kostariku, Iquitos, Limu i na Sardiniju, otkriva na koje sve načine se stanovnici snalaze kako bi bolje i zdravije živjeli, čak i ako se to čini nemogućim. Dokumentarni serijal na Netflix stiže 10. srpnja. 

Cursed 

Prva sezona fantasy serije na Netflix dolazi 17. srpnja. Snimljena prema istoimenom stripu autora Franka Millera i Toma Wheelera, bazira se na priči o kralju Arthuru, ali na nešto drugačiji način. U ulozi izabranog vođe naći će se mlada heroina Nimue, koja s partnerom Arthurom traži čarobnjaka Merlina. U glavnoj ulozi je Katherine Langford, koju znamo iz prve dvije sezone teen serije "13 Reasons Why".  

McMilijuni

Dokumentarna serija o nevjerojatnoj prevari koju je istraživao i FBI, a uključivala je nagradnu igru, Monopoly i McDonald's. Lanac brze hrane imao je igru krajem osamdesetih koja je obećavala milijune dolara nagrade. No, nešto je bilo sumnjivo - nijedan veći dobitnik nije se pojavio mjesecima. Iz nečega što je bila marginalna informacija policiji, istraga se pretvorila i federalnu kad je uključen FBI, a u dokumentarcu o "najvećoj prevari za koju nikad niste čuli" govore i ljudi koji su u njoj sudjelovali. 

The Umbrella Academy 

Druga sezona fantastične teen serije na Netflix stiže posljednjeg dana srpnja. Ako još niste pogledali prvu, radi se o grupi djece s nadnaravnim moćima koje je svojedobno posvojio milijarder Sir Reginald Hargreeves te osnovao The Umbrella Academy. Tamo ih je poučavao kao da postanu superjunaci i jednog dana, po potrebi, spase svijet. Nakon što on umre, ispostavi se da se ta potreba pojavila pa se klinci, sada tinejdžeri, organiziraju kako bi ispunili svoju misiju. 

Mogu te uništiti

Britanska serija na HBO je došla još u lipnju, ali evo podsjetnika za sve one koji je još nisu stigli pogledati. "I May Destroy You" priča je o Arabelli, mladoj Londončanki koja ima posložen i sretan život koji se jedne večeri pretvori u noćnu moru. Nakon što se probudi nakon izlaska, shvati da je bila seksualno zlostavljana, ali se ne može sjetiti detalja. Sve se počne raspadati i ona više ne zna kako dalje. Sjajna gluma, odlična i aktualna priča koje će vas emocionalno dotaknuti najbolje su preporuke za ovu seriju.