Chapter Two: Home Stories

Oduševila nas je A‘marie mini kolekcija za vježbanje

20. studeni 2020.
Fotografije: Senja Vild 
Gloria Glam

Dizajnerica Anamarija Brkić predstavlja drugi dio kolekcije "Home Stories: The stories that connect us" posvećenu - vježbanju.

Kolekcija o kojoj dizajnerica Anamarija Brkić mašta već godinama napokon je predstavljena i to u pravom trenutku. Sve više vremena provodimo kod kuće i možemo ga iskoristiti na najbolji mogući način - uz vježbanje zbog kojeg ćemo se osjećati bolje. Upravo zbog toga A'marie ima mini kolekciju za vježbanje. 

"Naša mini kolekcija odjeće za vježbanje proizvedena je etički i stvorena je pomoću recikliranog najlona ECONYL®, izrađenog od otpada poput ribarskih mreža, ostataka tkanina iz mlinova, starih tepiha namijenjenih za odlagališta otpada i plastičnih dijelova. Održiva budućnost, koja je u posljednje vrijeme postala trend kojem se okreću svi svjetski brendovi, poslovna je filozofija koju A'marie vodi od samih početaka", naglasila je dizajnerica i dodala da je upravo inovativni materijal poput ECONYL®, 100% reciklirano najlonsko vlakno, prvi korak prema boljoj i čišćoj budućnosti i sjajan dokaz da se uz malo truda i istraživanja mogu napraviti vrhunski, održivi proizvodi bez negativnog učinka na okoliš.

Krojevi su jednostavni, u sebi nose dašak A’marie romantike i djevojačkog šarma, a glavni atributi su udobnost koja je najbitnija stavka kod odjeće za vježbanje.

"Usredotočila sam se na četiri odjevna komada dizajnirana sa svrhom, koji pristaju svakoj tjelesnoj figuri i imaju visoke performanse - triko Swing koji krase neodoljive mašne na ramenima, tajice visokog struka Pose koje odlično prijanjaju uz tijelo i naglašavaju žensku figuru, sportski top Spin koji u mojoj verziji s mašnama dolazi u nešto nježnijem izdanju od onih na koje ste dosad navikli i majicu dugih rukava Balance - još jedan A’marie klasik koji osigurava udobnost, a istovremeno osvaja svojim ljupkim detaljima. Cijela kolekcija bazira se na artiklima koji pružaju punu podršku za vrijeme intenzivnih treninga, artiklima koji su antibakterijski, imaju UV i toplinsku zaštitu. Tkanina ima matirani izgled koji podsjeća na antilop, sjajno prijanja uz tijelo i ističe sve atribute", objašnjava Anamarija Brkić.

Kao nastavak kolekcije za vježbanje osmislila je i udobne pamučne trenirke u dvije boje koje su idealne za sve moguće ležerne situacije. Sivi set sastoji se od sweatshirta Harmony i Sunday pants donjeg dijela trenirke, a crni od hoodice Flow i sjajnih Weekend pants koje imaju bočne izreze.

"Pomno dizajnirane, s prepoznatljivim A’marie detaljima, ove kreacije namijenjene su danima kada si možete dopustiti da uživate kod kuće od jutra do mraka, ali i ležernim izlascima koji vam dozvoljavaju da se poigrate modnim trendovima i maštovito iskombinirate pamučnu trenirku s predimenzioniranim pletivom ili omiljenim bež balonerom. Kolekciji sam dodala i krajnje šarmantan kombinezon Candy, stvoren za kućna druženja i prilike. Ležeran kroj čiju dužinu regulirate mašnama na ramenima, upotpunite omiljenim T-shirtom, a ako poželite u njemu izaći preporučujemo A'marie majicu s kapuljačom."

image
A’marie: Home Stories - Basic kolekcija jesen/zima 2020./21.
Fotograf: Senja Vild
Model: Ivana Pirizović
Frizura: Helena Blatančić za Salon Teuta
Kreativno vodstvo: Anamarija Brkić
Lokacija: Selectedd trgovina – Preradovićeva 32