Filmovi pod zvijezdama

Preporuka za izlazak: ljetno guštanje u filmovima na otvorenom

17. kolovoz 2020.
Fotografija: Goran Mehkek/CROPIX

Uskoro se otvaraju i kinodvorane, no dok su ljetni dani aktualni uživamo u filmovima koji se prikazuju ispod zvjezdanog neba, uz šum mora ili borova.

Dok smo većinu socijalnih aktivnosti morali otkazati ovoga ljeta, kina na otvorenom ne mogu biti prigodniji način za održavanje socijalne distance izvan naših domova. Drive In kina i vanjske projekcije u 2020. godini ponovno su dobile na važnosti, a uz ona poznata izvan granica naše zemlje, projekcije filmova na otvorenom održavaju se i kod nas, na obali i na kontinentu. Imamo nekoliko prijedloga za druženje ili dejt!

Kino Mediteran

Projekt Kino Mediteran donio je filmske projekcije u 30-ak gradova na obali, uz projekcije aktualnih filmskih naslova kao i s naglaskom na kvalitetna djela europske i svjetske kinematografije. Zbog novonastalih uvjeta projekcije filmova održavaju se uz propisane mjere zaštite i distanciranja, a kupovina ulaznica čija cijena iznosi 30 kuna preporučuje se online putem. 

image
Foto: Kino Mediteran

Jedno od najposebnijih je Ljetno kino Bačvice, poznato po autentičnom mediteranskom ambijentu - filmovi se gledaju uz miris mora i borova, s ležaljke, zidića ili ručnika za plažu...Filmovi se održavaju s početkom u 21 sat, a više informacija o projekcijama i ulaznicama nalazi se na službenom webu. 

Kino Mediteran na Bolu prvo je digitalno kino, a ono ljetno na otvorenom radi svakog dana osim srijede. Cijena ulaznica za Hollywoodske filmove je 30, a za nezavisne 25 kuna. Osim ove dvije lokacije, filmovi na otvorenom gledaju se na Hvaru, otoku Visu, Lastovu, Pločama te na Braču. 

Ljetno kino Hrid Vis

Ako se nađete na Visu, ne propustite atmosferu u ljetnom kinu smještenom uz obalu mora. Spomenimo i da se u sklopu kina nalazi se i osvježavajući bar. Na repertoaru su animirani filmovi poput "Everest: Mladi jeti", mjuzikli poput "Mamma Mia" i domaća drama "Mater" redatelje Jure Pavlovića. 

image
Ljetno kino Hrid na Visu;
Foto: Facebook

Ljetna pozornica Tuškanac

Oni koji svako ljeto provode u Zagrebu već znaju da se filmovi gledaju na Ljetnoj pozornici Tuškanac. U centru grada, ali izolirano od gužve i u sjeni borova, smjestilo se popularno kino na otvorenom. Ulaznice možete kupiti dva sata prije projekcije filma ili na online stranici, a raspored filmova nalazi se na webu. Osim holivudskih uspješnica, hrvatska drama "Mater", nagrađena drama "Tuga i slava", film "Bog postoji, njeno ime je Petrunija" nalaze se na repertoaru. 

image
Ljetna pozornica Tuškanac;
Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Ljetno kino Gradec

Sve do 31. kolovoza na Katarininom trgu na Gornjem gradu otvoreno je popularno Kino Gradec. Ulaz je slobodan za sve, a i filmovi se prikazuju za sve uzraste i ukuse. Projekcije počinju u 21 sat, a u ovoj sezoni ukupno će se prikazati 60 filmskih naslova s više od 150 sati filmskog programa iz desetak zemalja. 

image
Ljetno kino Gradec;
Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Filmodrom

U sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta bogati filmski program nudi Filmodrom koji filmove na otvorenom prikazuje do 26. kolovoza u Boho parku. Uz ležaljke i stolice, možete doći i s dekicom i smjestiti se ispred filmskog platna. Prikazuju se sjajna djela europske kinematografije, a sve projekcije zakazane su za 21 sat.