Za obiteljska druženja

Osjećate se kao crna ovca? Imamo pulover za vas, voljela ga je i princeza Diana

13. listopad 2020.
Fotografije: Getty Images 
Nikolina Krznar
Nikolina Krznar

Da će princeza Diana biti jedna od najvećih stilskih inspiracija u 2020. nitko nije očekivao, ali zahvaljujući povratku nekih starih trendova te seriji u kojoj će njezin život biti u prvom planu - ponovno žudimo za komadima koje je nosila, a najviše za puloverom "crna ovca".

Iako je princeza Diana preminula prije 23 godine, i dalje je vrlo utjecajna - osobito u području mode. Njezin život bit će detaljno popraćen u četvrtoj sezoni serije "The Crown", inspirirala je cijelu jednu kolekciju brenda Off-White, a njezin osobni stil i dalje je izvor divljenja pa nije čudno da se i danas nose neke kombinacije kakve je ona nosila osamdesetih i devedesetih. 

Upravo zbog toga je brend Rowing Blazers, koji je prepoznatljiv po vintage estetici i obožavateljima kao što je glumac Timothée Chalamet, predstavio svoju prvu žensku kolekciju koja je posveta princezi i njezinom stilu iz osamdesetih. Najupečatljiviji od svih komada je nova verzija crvenog pulovera s nizom bijelih ovčica i jednom crnom - buntovnicom. Brend je surađivao s Joannom Osborne i Sally Mui, dizajnericama originalnog komada koji nije proizvođen od 1994. godine. 

image
Princeza Diana 1980. godine 

Iako je princeza Diana ostala upamćena po besprijekorno glamuroznom stilu, često se znala zaigrati, a osobito je voljela zabavna pletiva. Komad s ovčicama zapravo najbolje prikazuje kako je bila svjesna svoje uloge u kraljevskoj obitelji, odnosno koliko se u nju ne uklapa i ne želi živjeti po njihovim pravilima. 

Nakon što je Diana u tom puloveru, početkom osamdesetih, stigla na nekoliko polo utakmica, ispunila je stranice novina i magazina, a taj dizajn je kopiran godinama. 

"Trenutačno je u zraku mnogo nostalgije i interes za njezinim stilom je u porastu, osobito s dolaskom nove sezone serije koja se prvenstveno fokusira na princezu Dianu", izjavio je Jack Carlson, kreativni direktor brenda Rowing Blazers.

image
Za pulover baš poput onog kakav je nosila princeza Diana treba izdvojiti 2.362 kune