Triptih

Prekrasni komadi nakita stižu nam u novoj kolekciji mammii jewellery

14. listopad 2020.
Fotografije: Maja Miletić 
Gloria Glam

Zaljubili smo se u novu kolekciju nakita dizajnerice Maje Miletić: naušnice od srebra i mjedi uz dodatak dragog i poludragog kamenja.

Dizajnerica Maja Miletić, vlasnica brenda mammii jewellery, predstavila je retrogradnu kolekciju Triptih koja je, kako kaže, nastajala kroz 2020. uz zalete i pauze, uz velike planove i mirovanje te uz veliku nadu i tihi, neprimjetni rad. 

image
Fotografije: Maja Miletić 
Model: Ivana Vukušić,
Make-up: Martina Knapić
Studio Zelmanović

"Broj tri za mene simbolizira puno toga, a u ovom slučaju predstavlja strukturu u kojoj se najbolje snalazim. To se odnosi i na glavne faze rada, ali i na osnovne životne principe kojima se vodim. Pojmovi koje sam odabrala ili, bolje rečeno, koji su mene odabrali su vrijeme, pokret i ljepota. Za mene su to glavne pokretačke sile koje su često u pozadini mojih razmišljanja", objašnjava Maja svoju novu kolekciju. 

"Tekstura stijena oblikovanih polako, stotinama godina, morem i vjetrom predstavlja vrijeme. Savršene su u nesavršenosti i prikazu prošlosti. To je princip prirode koji želim usvojiti u svom životu i ne opterećivati se postizanjem savršenog".  

image
Fotografije: Maja Miletić 
Grafička obrada: Mia Marić 

"Pokret je glavni princip života. Um slijedi akciju, a tijelo sadrži u sebi mudrost koju bismo mogli nazvati intuicijom. Danas je potrebna više nego ikad prije. U pokretu predmet slojevito odbija svjetlo i doima se živim".

"Prolazna ljepota utjelovljena u cvijeću koje usprkos tome što vene ne gubi svoju vrijednost. Za mene to predstavlja životni princip u kojem nijedan trud ne prolazi nezapaženo. Čak i onda kad mislimo da ništa nije važno jer ne traje vječno, sjetimo se cvijeća i ciklusa koje neumorna priroda prođe". 

Modeli su izrađeni od srebra i mjedi sa 24-karatnom pozlatom uz dodatak dragog i poludragog kamenja kao što su ametist, ametrin, citrin, peridot, hematit i pirit.

Triptih je također najava tri pod-linije mammii nakita koje će biti predstavljene kroz 2021. godinu.