gg binge

Biografija o divi Whitney Houston i još nekoliko odličnih biografskih filmova

23. rujan 2022.

Fotografija: Profimedia

Čini se da je ovo godina biografskih filmova - neki naslovi već su dostupni za gledanje, a izdvojili smo i one koje uskoro očekujemo.

Posljednji biografski film imena "I Wanna Dance With Somebody" koji u kina dolazi u prosincu ove godine je onaj o divi Whitney Houston. Život ispunjen globalnim uspjehom, glazbenim hitovima i kontroverzama nastaje u produkciji Sony Pictures kuće, a glavnu ulogu nosi Naomi Ackie. U ostalim ulogama pojavljuju se Stanley Tucci i Ashton Sanders, a režiju potpisuje Kasi Lemmons. Whitney je iza sebe ostavila nebrojene hitove, od kojih je i onaj po kojem nadolazeći film nosi ime, a preminula je od predoziranja u 48. godini života. Iako se o životu i tragičnom kraju ove zvijezde ispisale priče i posvete (jednu od njih možete pročitati ovdje), ne znači da se ne radujemo novom filmskom ostvarenju - osobito jer je u stvaranje biografskog filma bila uključena i obitelj pjevačice i glumice. 

"Blonde"

Na Filmskom festivalu u Veneciji prikazan je Netflixov film s Anom De Armas u ulozi Norme Jean aka Marilyn Monroe. Film je snimljen po romanu Joyce Carol Oates, režirao ga je Andrew Dominik, a producirao Brad Pitt. Uz Anu de Armas glumit će i Sara Paxton, Bobby Cannavale i Garret Dillahunt. Na streaming platformi možete ga gledati od 16. rujna ove godine. 

"Weird: The Al Yankovic Story"

Premijeru je imala i komična biografska priča s elementima parodije o Alu Yankovicu, nastala u produkciji Applea i samog Yankovica. Glavnu ulogu nosi Daniel Radcliffe. Biografija dolazi 4. studenoga na The Roku Channel. U filmu se pojavljuje Evan Rachel Wood kao Madonna te Rainn Wilson kojeg poznajemo iz serije "The Office", uz ostale zvijezde. Film će prikazati desetljeća Yankovicheve karijere, a što možemo očekivati, pogledajte u traileru. 

"Elvis"

Od lipnja ove godine u kinima je film koji prati život kralja rock‘n‘rolla Elvisa Presleyja. Dugoočekivana biografija pokupila je dobre kritike struke i javnosti, i stavila u fokus novu zvijezdu - Austina Butlera. Uz njega, u ulozi Elvisovog menadžera je Tom Hanks, a osobito ako ste obožavatelj rada i djela ove glazbene ikone, uživat ćete (ako već niste) u filmu koji priča njegovu priču. Inače, u najavi je i novi projekt Sofije Coppole koja će ispričati priču o Priscilli Presley.

"Oppenheimer"

Za kraj, naslov koji stiže 2023. godine, no ujedno je jedan koji se iščekuje s najviše nestrpljenja. Kombinacija režije Christophera Nolana i glume Cilliana Murphyja uz Florence Pugh zvuči kao recept za odlično filmsko ostvarenje. Murphy je utjelovio "oca atomske bombe", fizičara Roberta Oppenheimera. Ovo je ujedno prvi biografski film slavnog redatelja pa jedva čekamo!