Gledaj me

GG sluša: snažna poruka i pop zvuk u novoj pjesmi Nike Turković

26. lipanj 2020.
Fotografije: Petra Mikšik
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Kao što smo nedavno najavili, Nika Turković pripremila je novu pop stvar koju ovoga ljeta dodajemo na playlistu.

Dašak svježeg popa nove generacije mladih glazbenika u posljednjih godinu donosi Nika Turković koja se istaknula kako zvukom, tako i vizualima.

⇒ Nova modna priča u spotu Nike Turković: moderni, statement lookovi 

Novi singl 'Gledaj me' šalje poruku koja nam je pogotovo u posljednje vrijeme velika i bitna. Osnažuje žene i djevojčice, pruža im crtu ohrabrenja pa čak i prkosa, gdje svaka za sebe zna da je sebi dovoljna, a s druge strane im daje zajedništvo, u kojem znaju koliko vrijede i mogu sve dok jedna drugu drže za ruku.

image
Vizual novog singla Gledaj me

"Pjesmu sam napisala inspirirana nezadovoljstvom i ljutnjom zbog previše stvari koje se danas događaju u društvu, ali i nekim osobnim bitkama koje sam vodila. Mislim da sve žene znaju o čemu pričam i upravo zato sam nas sve skupa htjela objediniti i ohrabriti, pokazati da i mi znamo režati i da smo mnogo jače nego što nas često smatraju. Iz tih razloga sam posebno vezana uz ovu pjesmu, ovaj tekst i ovu poruku, jer mislim da se baš svatko tko je ikad bio nekome najmanji, u njoj može pronaći", kazala je. Glazbu potpisuje Nika i Ivan Pešut, dok je na tekstu uz radio i glazbenik Matija Cvek. Za aranžman su zaslužni jedni od najzanimljivijih glazbenih otkrića proteklih godina - synthwave duo pocket palma.

"Volim pocket palmu već godinama, a činjenica da smo na ovome radili skupa mi je najdraža stvar ove godine. Mislim da je na našoj glazbenoj sceni upravo ključno da se mladi kreativci na ovaj način spajaju, jer skupa samo otvaraju vrata novim umjetnostima", izjavila je Nika. 

Po treći put, nastavlja se suradnja s video produkcijskim dvojcem Sestrice. Turković je od prvog singla pokazala koliko joj je bitan vizualni identitet te nastavlja vjerovati timu koji joj ispunjava sva očekivanja. Modni trenutci također ostaju prepoznatljivi trademark, a za stylinge je bila zadužena Ivana Vukušić. Sve se nalazi na linku ispod!