#OSTAJEMDOMA

Lijepi, zabavni i korisni: u bespućima hashtagova, ovo su oni koje vrijedi pratiti

30. ožujak 2020.
FOTOGRAFIJE: A. Astes/Alamy/Alamy/Profimedia
Ines Madunić
Ines Madunić

Nekad se samo želimo maknuti od stvarnosti i gledati lijepe slike. Srećom, imamo Instagram, a mi smo izabrali neke hashtagove koji bi vam mogli pružiti estetsku zadovoljštinu, kao i kvalitetan odmak od svoja četiri zida - barem nakratko. 

U posljednjih smo nekoliko tjedana često na društvenim mrežama, što je potpuno logično i normalno. Osim što tamo tražimo informacije i održavamo kontakte s prijateljima i obitelji, jer je to jedini način trenutno, tražimo i odmor od stvarnosti. I dok bi u "normalnim" okolnostima to zvučalo kao nešto prilično negativno, danas nije tako.

Potpuno je razumljivo da se na trenutak želimo malo isključiti i ući u neku bolju i ljepšu dimenziju. Zato idemo na Instagram. 
Vrlo je jednostavno - nekad je lijepo vidjeti nešto lijepo i umirujuće, pa što god to bilo. 

U nastavku predlažemo nekoliko hashtagova koje se isplati pratiti na Instagramu kako biste se osjećali povezanije i kako bi vam feed izgledao lijepo i smirujuće. 

#ostajemdoma

Nikome nije lako ostati kod kuće, ali uz ovaj hashtag možete dobiti ne samo vrijedne informacije o samoizolaciji i epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj (kao i na profilima @ostajemdoma i @koronavirus.sluzbeni), nego i vidjeti kako drugi podnose ovo sve.

Neki pjevaju, plešu i zabavljaju se, neki uče nove vještine, a neki dijele recepte i savjete... Podijelite i vi svoja iskustva i povežite se sa zajednicom. 

#travelphotography

I nama nedostaju putovanja pa zasad samo maštamo. Svi "putni" hashtagovi podsjetit će vas na ljepote koje ste već vidjeli ili tek planirate vidjeti, možda pronađete svoju iduću destinaciju ili tek ostanete oduševljeni svjetskim kulturama i mjestima koja se danas čine daljima nego ikada. Ali i to je samo privremeno, zar ne? 

#plantsplantsplants

Ljubitelji biljaka i oni koji će to tek postati voljet će ovaj hashtag, kao i sve ostale slične njemu, primjerice #plantsofinstagram, #plantsmakepeoplehappy, #plantshelfie... Pratite ih kako biste svaki dan gledali predivne kućne biljke ljudi iz cijeloga svijeta.

Također možete naći i neke savjete za svoje zeleno carstvo ili, ako ga još nemate, motivaciju i inspiraciju da ga stvorite. Zelena umiruje. 

#homeworkout

Znamo da sutra počinjete vježbati, ali ovaj bi vas hashtag mogao potaknuti da krenete već danas. Od kratkih videa do detaljnih uputa, pronađite ono što vam se najviše sviđa i krenite s tjelovježbom. Treneri iz cijelog svijeta trenutno su u izolaciji i mnogi od njih dijele svoje rutine i savjete s nama na društvenim mrežama. Joga, pilates, kardio, masa... Sve je gore, samo potražite i krenite!

#mojpogled

Kako i gdje se opuštate? Postoji li neki mirni kutak u vašem stanu u koji idete kad se čini kao da vam je svega dosta? Svatko od nas pokušava se nositi s ovom situacijom najbolje što zna, a mi s gloriaglam.hr pokrenuli smo online razgovor o tome upravo preko #mojpogled.

Pogledajte tko je sve dosad s nama podijelio tajne kutke i misli o sretnijoj budućnosti pa se pridružite i svojom fotografijom. Samo #ggpozitiva!  

#selfcare

Vjerojatno se ponekad osjećate izgubljeno i shvatili ste da vam je teško opustiti se. Možda mislite i da je potreba za jednom vrućom kupkom i maskom za lice odraz razmaženosti, ali #selfcare je važan dio naših života, posebno u ovim trenucima. Pratite hashtag kako biste se podsjetili da je sasvim u redu - dapače, poželjno - brinuti se sam za sebe i priuštiti si trenutke sreće i opuštanja bez grižnje savjesti. 

#petsofinstagram

Postoji li na internetima išta bolje od fotki i videa mačaka i pasa? Kad vas sve drugo iznevjeri i ništa vam ne može vratiti osmijeh na lice, vrijeme je da uložite dio svog dana na gledanje kućnih ljubimaca iz cijelog svijeta.

{instagram}