#MOJPOGLED

‘Nađite razlog za sreću‘ i podijelite s nama sve o čemu maštate i čemu se nadate u boljoj budućnosti

28. ožujak 2020.
FOTOGRAFIJE: Nevena Rendeli, Ivan Alduk

Što vidite sa svog prozora? Kakav se pogled pruža s vašeg omiljenog mjesta u stanu? Čemu se nadate kad sve ovo prođe? Pridruži nam se u izazovu #mojpogled i ispričaj nam sve što ti se mota po glavi. Podržale su nas Jelena Rozga, Neven Rendeli, Ana Radišić...

Svi se možemo složiti - nikome trenutno nije lako. Društvena izoliranost, samoća, a za neke čak i fizička ugroza nakon potresa, sve su to situacije koje nas pogađaju posljednjih dana. Osjećaji su nam pomiješani i to je sasvim normalno, a svatko se s time nosi kako najbolje zna. 

Zato smo odlučili stvoriti online prostor u kojem ćemo o svemu tome progovoriti. Uz #mojpogled na Instagramu dijelimo fotografije pogleda s prozora, s kauča ili iz kreveta; pogled na naš mirni kutak u stanu, tamo gdje idemo kad trebamo utjehu; dijelimo fotografije osoba uz koje ne možemo zamisliti budućnost, dijelimo svoje strahove i nade za budućnost. 

Osim redakcije gloriaglam.hr, s nama su #mojpogled podijelili i drugi, poznati i nepoznati, a pridružite nam se i vi, uz #ostajemdoma i #ggpozitiva

image
Ivan Alduk mir pronalazi u igri s ljubimcem Čarlijem

Dizajner Ivan Alduk tako je pokazao pogled sa svog balkona, ali i ljubimca Čarlija s kojim dijeli ljubav prema plavoj fotelji. 

image
I Alduku je uz sunce sve nekako lakše

U Instagram storyima naš je projekt podržala i Jelena Rozga, koja također vrijeme u samoizolaciji provodi sa svojim psom,koji sam traži mjesto okupano suncem. 

image
Pridružila nam se i Jelene Rozga iz svog stana u Splitu

Glumica Marijana Mikulić uslikala je svoja tri sina s leđa i poslala poruku o smislu za humor koji nas mnoge drži ovih dana. 

"Ovih dana, vidim, mnogima nije do zezancije. Ni meni nije. Srce mi se stišće od pomisli na sve one koje je pored korone zadesio i gubitak doma uslijed potresa. Onda je u moj inbox stizala hrpa poruka da gdje su nestale šale u mom storiju, da ljudima puno znači odmak, malo smijeha u ove teške dane. Čak i prijateljica kojoj je ova situacija okrenula potpuno život.
Tako da sam odlučila, još jednom isprike svima kojima do šale nije, nikome nije do nekog veselja i slavlja. Ali malo smijeha nikom neće škoditi. A i danas nam je i sunce provirilo kroz prozore. Imamo predivan pogled.
Nađi razlog za sreću, između ostalog, ako si živ, i doma sa svojima, imaš ga i na pretek", napisala je Marijana. 

Božena Bratović Smolić dizajnerica je koja stoji iza brenda Becha Design. Njezin pogled prepun mira je kći koja crta na ploči - obitelj i kreativnost najvažnije su.

image
Kreativnost u krugu obitelji za dizajnericu Boženu Bratović Smolić

Svoj je dom fotografirala i PR menadžerica Ines Preindl, koja ga je nazvala svojim sretnim mjestom. 

image
Ines Preindl pokazala nam je svoje sretno mjesto

Voditeljica i novinarka Nevena Rendeli poslala je fotografiju knjige koju trenutno čita i omiljenog, rodnog Zagreba, uz pozitivnu poruku. 

"Ovo je trenutno moj jedini prozor u svijet. Potreseni zagrebački krovovi i biografija Marine Abramović tako prikladnog naslova 'Prolazim kroz zidove'. #mojpogled koji me u ovim čudnovatim vremenima smiruje iako kažu da je danas zrak u Zagrebu najzagađeniji ikad. Ali barem imam terasu. I krov nad glavom. Za razliku od mnogih u mom gradu.
Da ne bi sve bilo depresivno kao ovo sivo nebo nad Zagrebom, evo jednog, meni optimističnog citata iz Marinine biografije: 'Teškom sam mukom stekla to znanje, ali stekla sam ga. Mogu ga steći samo oni koji, bez obzira na okolnosti, nikad ne odustanu.'", napisala je Nevena.

Ana Radišić, novinarka i voditeljica, fotkala je pogled na svoj balkon i gramofon, sjedeći na prostirci za vježbanje.  

"Daj nemiru - mir. Slušaj glazbu za dušu, čitaj za srce, vježbaj za tijelo i (još bitnije) glavu. Reci si na takav način: 'Volim te!'", poručila nam je svima. 

Pjevačica Indira Levak također je pokazala kako izgleda njezin omiljeni kutak u stanu. 

"Ovo je moja oaza, utočište u kojem maštam o ponovnom susretu s mojom publikom i prijateljima", kaže Indira.

Plesačica Gabriela Pilić, koju smo gledali u "Plesu sa zvijezdama", podijelila je poruku punu pozitive. 

"Dok svakodnevno pokušavam ostati pozitivna, aktivna, zabavna sebi i svom partneru, trudim se organizirati si dan da bude ispunjen, često se dogodi da ni ne stignem obaviti sve što sam zamislila... Nekako se uvijek provuku te misli zabrinutosti... Teško je nakon ovog tjedna u kojem je naš narod pogodio potres, u kojem su ljudi ostali bez domova, jer kao da sama briga oko pandemije nije bila dovoljna, briga za zdravlje svih naših, za vlastitu egzistenciju u budućnosti... Teško je, ali moramo ostati savjesni i disciplinirani, pozitivni i fokusirani, pa da nam se naši životi vrate što prije. Olakšaj si dušu i ti i širi malo pozitivne vibr. Zovi obitelj i prijatelje svakodnevno, budite si podrška, svi smo skupa u ovome, a zajedno smo jači", napisala je Gabriela.

Poduzetnica Una Zima podijelila je intimni dio svog života - svog sina i mačku, s pogledom u bolju budućnost.

Frizer Ivica Palinić otkrio je svoj pogled pun mira - kutak u stanu prepun raskošnih biljaka, suvenira i slika s putovanja. Iako je danas sunčan i topliji dan, odabrao je ostati doma. 

Baš tako misli i Ana Petričić Gojanović, vlasnica PR agencije Priredba. 

"Bit će danas lijep i sunčan dan, subota, ali ja #ostajemdoma jer volim, brinem i odgovorna sam", poručuje. 

Stilistica Ivana Karapanđa ostaje doma, gdje je stvorila svoje mirno i sretno mjesto. Popila je kavu na kauču, okružena biljkama. 

Vizažistica Seka Kožul poslala je poruku punu pozitivne energije pa tako kaže da je "zahvalna za sve dobro jer dobrog ipak ima više".

{instagram}