Posveta geniju

Na listi želja: knjiga "Louis Vuitton: Virgil Abloh"

11. rujan 2022.

Fotografije: Promo

Izdavačka kuća Assouline najavila je novu coffe table knjigu koja slavi rad prerano preminulog dizajnera i arhitekta Virgila Abloha.

"Louis Vuitton: Virgil Abloh" stiže u prodaju 15. rujna, sadržava 359 stranica i više od 320 fotografija. Modni kritičar koji je surađivao s dizajnerom na nekim projektima, Anders Christian Madsen, napisao je tekst knjige kojim je čim detaljnije pokušao dočarati razmišljanja, ideje, dubinu i nastanak kolekcija dizajnera Virgila Abloha za kuću Louis Vuitton.

Abloh je LV preuzeo 2018. godine i nepovratno promijenio smjer u kojem se kreće modna industrija i kultura te, osim što je bio prvi Afroamerikanac na čelu muške Louis Vuitton linije, otvorio je novo poglavlje za kreativnost, inkluzivnost i poimanje luksuza. Knjiga slavi njegovu ostavštinu, podijeljena je u osam dijelova, po osam kolekcija koje je kreirao za Louis Vuitton. Fotografije su popraćene i razmišljanjima onih koji su mu se nalazili u bliskom okruženju -  Nigo, Kendall Jenner, Kid Cudi, Luka Sabbat, neki su od njih. 

Knjiga tvrdog uveza dolazi u dvije varijante i prilikom naručivanja na Louis Vuitton stranici ne možete odabrati koju ćete dobiti, dok na shopu Assoulinea možete birati cover. Jedna od njih prikazuje animirane likove koji su 2021. prikazani u sklopu videoprojekcije kolekcije - "The Adventures of Zoooom with Friends", dok se na drugom omotu nalazi crveni balon koji je simbolično pušten za vrijeme Louis Vuitton revije u Miamiju, koja je održana netom nakon njegove smrti. Najavljena cijena je 120 dolara za regularno izdanje, i 1200 dolara za limitiranu Ultimate Collection knjigu koja dolazi u posebnom pakiranju. Osim toga, sadržaj obje verzije je identičan.