Eko trend

Novi must have dodatak - boca za vodu

27. travanj 2021.
Fotografije: Profimedia; Rex Feature
Ines Madunić
Ines Madunić

Kupovanje i gomilanje plastičnih boca totalno je out. Vrijeme je da nabavite svoju bocu.

Ekologija je već neko vrijeme jedna od glavnih tema i brendovima postaje iznimno važno pokazati da brinu o okolišu. Baš zbog toga višekratne su boce postale pravi must have dodatak. Više nisu popularne plastične, već treba uložiti u kvalitetnu staklenu ili bocu od nehrđajućeg čelika koje će trajati godinama. Praktične su jer ih možete koristiti zapravo zauvijek, osim ako je ne oštetite, lako se peru, štite vas od mogućih štetnih čestica iz plastike i možete ih personalizirati kako bi odražavale vašu osobnost. 

image
Detalj boce Marine Serre
image
Collina Strada bočica

S obzirom na to da se procjenjuje da je tržište višekratnih boca u posljednje dvije godine bilo vrijedno 8,1 milijardi dolara, a do 2025. doći će i do 10,5 milijard, nije neobično što su se ovoj priči priključili i modni brendovi. Tako su svoje boce na pistama pokazali Collina Strada, Marine Serre, Dior i Prada, a Balenciaga je predstavila torbicu u kojoj možete nositi svoju bocu po cijeni od 950 dolara. 

image
Balenciaga je predstavila torbicu za bocu
image
Marine Serre modelima je stavila boce oko vrata

Srećom, ne morate toliko izdvojiti za svoju bočicu, postoji puno pristupačnijih alternativa. Dolaze u svim mogućim kombinacijama boja i uzoraka. Mnoge se mogu i personalizirati, poput onih brendova Chilly's i Equa, a Bellabeatova Spring boca spaja se s aplikacijom koja mjeri koliko vode popijete u danu. Višekratne boce svakako su jedan od obaveznih dodataka, bez obzira na to idete li na izlet, u šetnju gradom ili radite u uredu - uvijek imajte jednu blizu sebe kako ne biste dehidrirali, ali i kako biste pokazali da ozbiljno shvaćate napore da trošimo manje plastike. 

image
Lava staklena boca - 24€ (Equa) // Psychic Sisters boca s rozim kvarcom - 41£ (Asos) // Abyss boca koja zadržava temperaturu - 30£ (Chilly's) // Sea Life serija - 26£ (Chilly's) // Spring pametna boca - 79$ (Bellabeat) // Sass & Belle boca od nehrđajućeg čelika - 12,50£ (Asos)