Velika strast majstora mode

Ovaj vikend inspiriramo se za ručak receptima Christiana Diora

23. svibanj 2020.
Fotografije: Instagram/Dior Press

Francuski dizajner nije bio samo majstor couture kreacija, u jednom trenutku života čak je razmišljao postati kuhar.

Osim visoke mode, velika strast dizajnera Christiana Diora bile su gurmanske slastice i pripremanje istih. Dior je uživao u hrani i obožavao je kuhati, no njegova strast prema kuhanju nije bila otkrivena sve do njegove smrti. Tek 15 godina nakon što je preminuo, objavljeno je limitirano izdanje kuharice La Cuisine Cousu-Main (u prijevodu 'tailor-made' kuhinja).

Bilo bi lijepo u kolekciji imati pravu verziju kuharice iz 1972.godine, no sada je objavljeno digitalno izdanje u kojem se nalaze omiljeni recepti koje je dizajner pripremao. Dok je tiskano izdanje napisano na francuskom, digitalna verzija dolazi s engleskim prijevodom. Za modno-gurmanske ilustracije je zaslužan Rene Gruau, a sadrži recepte za domaće juhe, jela od ribe i mesa, salate i priloge s povrćem te deserte. Ne znate što kuhati za ručak? Mi pripremamo predjelo, glavno jelo i desert po uputama Christiana Diora.

Predjelo: poširana jaja Fürstenberg

Glavno jelo: Rižoto

Desert: pompadour puding