Vrući trend

Seksi, ženstveni dekorativni komadi koji će oživjeti svaki prostor

06. listopad 2020.
Fotografije: Promo
Ines Madunić
Ines Madunić

Nova jesenska kolekcija pariške dizajnerice nestrpljivo se čeka, a dotad predstavljamo neke njezine radove koji su nas oduševili i koje želimo u svom domu.

Anissa Kermiche pariška je dizajnerica nakita i keramike čije ime zna svaka influencerica koja drži do sebe i svog interijera. Njezine vaze, svijećnjaci i ostali komadi iz kolekcije za dom rasprodani su mjesecima unaprijed. Obožavaju je ljubitelji minimalizma i maksimalizma istovremeno - možda zvuči čudno, ali sve će vam biti jasno kad vidite njezine radove. 

Primjerice, jedan od komada koji ju je proslavio i koji je best seller je vaza Love Handles, u obliku ženskih bedara i trbuha, s ručkicama na bokovima - točno onom mjestu na kojem mnoge od nas zaista imaju "viška" koji zovemo "love handles". 

Ženska silueta Anissi je najveća inspiracija pa su njezine vaze i u obliku ženskih grudi i gornjeg dijela tijela, stražnjice ili međunožja. Keramički komadi dolaze u bijeloj i pastelno roza boji, koje će voljeti minimalisti ili pak u jarkim nijansama plave, crvene i zelene, ponekad i s uzorcima kao što su prugice ili pak u crnoj. 

"Dizajniram predmete koji se temelje na 'stvarnim' ženama. Mediji su često prepuni distorziranih prikaza ženskih tijela. Prirodno i nesimetrično, po mom mišljenju, uvijek je privlačnije. Malene rupice, izbočine, ožiljci, nepravilnosti i strije iskren su prikaz žene i bilo mi je važno to prikazati na keramici", rekla je Anissa. 

Vaza u obliku ženskog međunožja košta 115 eura, ona sa ženskim grudima, naziva Breast Friend iz nove kolekcije, košta 523 eura, a ona u obliku ženske čizme je 223 eura. Najpopularnija Love Handles dolazi u dvije veličine; ona visine 31 cm je 375 eura, a ona od 90 cm je čak 2.747 eura. 

Posude za sol i papar u obliku ženskog trupa naziva Tit For Tat koštaju 83 eura, dok ćete za još jedan hit komad, svijećnjak u obliku podignutog srednjeg prsta, platiti 185 eura. Naziv tog proizvoda je - "French For Goodnight". 

Osim na webshopu, njezine proizvode, koje mnogi izlažu u domovima samo kao umjetnička djela, bez dodavanja cvijeća u vaze, možete pronaći na Farfetchu i Matches Fashionu, gdje se prodaje i njezin nakit.