Domaći dizajn

Službeno i najbolja polica na svijetu koju možete prilagoditi svakom prostoru

08. svibanj 2020.
FOTOGRAFIJE: NUNC
Ines Madunić
Ines Madunić

Sistem polica Sfumato domaćeg dizajnerskog studija Nunc dobio je prestižnu A‘ Design nagradu, što je čini najboljom policom na svijetu. Nunc ju je napravio u suradnji s dizajnerskim studijom Filter iz Bosne i Hercegovine.

Nikad dosta polica! Uvijek nam fali prostora za knjige, biljke, papire, sitnice koje negdje moramo spremiti. Mi smo bacili oko na onu najbolju na svijetu - NUNC Sfumato sustav polica, koji je nedavno dobio prestižnu A' Design nagradu. Ona se dodjeljuje na svjetskoj razini u čak 99 kategorija, a mladi hrvatski dizajnerski studio za Sfumato ju je osvojio u onoj za namještaj, dekorativne proizvode te dizajn komada za kuću.

image
Sfumato podsjeća na vizure velegrada

Radi se o suradnji NUNC-a i bosanskohercegovačkog studija za arhitekturu i dizajn Filter, koji čine Nedim Mutevelić, Kenan Vatrenjak, Asmir Mutevelić, Vedad Islambegović i Ibrica Jašarević.

image
Modularni sustav polica prilagođava se vašem prostoru

Sfumato je sistem polica koje se mogu slagati jedna uz drugu te se tako stvaraju dinamični oblici na vrhu i možete ih posložiti kako god vam odgovara, a svojim izgledom podsjećaju na vizure nebodera u velegradu. Donji dijelovi polica su zatvoreni, a osim bijele, postoje i bež te plava varijanta.

image
Donji dio polica je zatvoren

NUNC je mladi hrvatski dizajn studio koji je dosad skupio već 12 međunarodnih nagrada za svoje proizvode, a stalno surađuju s dizajnerima iz cijele regije.