U režiji Isse Rae

Stiže američka verzija talijanskog filmskog hita "Perfetti Sconosciuti"

01. rujan 2022.

Video: YouTube 

Nova će verzija biti prilagođena drugoj demografskoj skupini, ističe redateljica, i upravo se tom izazovu posebno veseli. Željno iščekujemo Issinu inačicu filma, protkanu njenim specifičnim smislom za humor.

Nakon velikog uspjeha njezine HBO serije "Rap Sh!T", blogerica, glumica i redateljica Jo-Issa Rae Dio najavila je kako će se pod nadzorom njenog redateljskog oka snimati i američka verzija popularnog talijanskog filma redatelja Paola Genovesea "Perfetti Sconosciuti", odnosno "Potpuni stranci".

Poznatija pod kraćim imenom Issa Rae, redateljica je poznata i po seriji "Insecure" u kojoj je, osim što ju je stvorila, preuzela na sebe i glavnu ulogu. Kroz navedena dva projekta publika se imala priliku upoznati s Issinim istančanim pogledom na svijet i osebujnim, a britkim smislom za humor. "Potpuni stranci" savršena su prilika za eksploziju istog: film će poput originala pratiti skupinu prijatelja koji uživaju u zajedničkoj večeri, dok jedan od njih ne predloži da zaigraju jednu ne tako zabavnu igru. Svi dobiju zadatak odložiti mobitele na stol te jasno i glasno pročitati svaku poruku koju dobiju. Ukoliko ih netko nazove, moraju se javiti na razglas, a tijekom razgovora ne smiju dati naslutiti da ih netko drugi sluša. Zanimljiva komedija koja, naravno, preraste u dramu uslijed otkrivanja sramotnih tajni, ozbiljna je kritika ljudske naravi koja pati za intrigom i spletkaranjem, ali i koja se na sve moguće načine stopila s tehnologijom. Film je toliko popularan da su nakon talijanskoga originala Kinezi, Španjolci, Turci, Mađari, Grci i Rusi pohitali napraviti svatko svoju verziju, a što se hrvatske tiče, nju možete pogledati u obliku predstave u kazalištu Luda kuća.

"Stvarno se veselim što ću ovu smiješnu i uvjerljivu priču predstaviti novoj demografskoj skupini i ne mogu biti zadovoljnija svojim partnerstvom s timom iz Spyglassa koji će mi pomoći da to ostvarimo. Svidio mi se originalan film i smatram da će ovakva priča snažno odjeknuti i kod naše publike", izjavila je redateljica, dok je Chris Stone, jedan od producenata kuće Spyglass, dodao: "S obzirom na njenu hrabrost i komičku autentičnost, Issa je savršen izbor za adaptaciju briljantnog filma Paola Genovesea. Uzbuđeni smo vidjeti njenu verziju, jer ipak je riječ o jednom od najtraženijih talenata današnjice."