Novi film

Veselimo se apokalipsi s Adamom Driverom i Gretom Gerwig

30. kolovoz 2022.

Fotografija: Profimedia

Mračni oblak ispunjen kemikalijama i naizgled obična obitelj koja se želi spasiti toposi su mnogih filmova, ali od redatelja Noaha Baumbacha s razlogom imamo visoka očekivanja.

Noah Baumbach, redatelj sad već kultnih filmova "Marriage Story" i "The Squid and the Whale", uskoro će nas počastiti novim draguljem sedme umjetnosti, i to pod nazivom "White Noise" s Adamom Driverom i Gretom Gerwig u glavnim ulogama. Apokaliptični film prikazat će se na festivalima u Veneciji i New Yorku, a uskoro ćemo ga, iako se još ne zna kada točno, moći pogledati i na Netflixu.

Adam Driver u ulozi je protagonista filma, Jacka Gladneyja, profesora na fakultetu koji se bavi likom i djelom Adolfa Hitlera. Gladney se bori s naizgledno svakodnevnim boljkama života, no dok se obični životi običnih ljudi nesmetano odvijaju, nad tlom se stvara ogroman otrovni oblak ispunjen smrtonosnim kemikalijama koje će, kako Gladneyjevoj obitelji tako i svim ostalim ljudima, zauvijek promijeniti (ili prekinuti) tijek života. Film se bavi i temom tehnologije i njenog utjecaja na čovjeka i njegovu zajednicu, i iz tog ga razloga možemo opisati i kao distopijski. Riječ je o ekranizaciji romana Dona DeLilloa iz 1985. godine kada se budućnost činila drukčijom, no pouke na kojima je DeLillo utemeljio radnju prije gotovo četrdeset godina jednako su aktualne, prepoznatljive i primjenjive i danas.

image

Fotografija: Profimedia

Osim navedenog dvojca, na ekranu će se pojaviti i Raffey Cassidy, Don Cheadle i Jodie Turner-Smith, a teaser možete pogledati u nastavku.