Glass Onion

Daniela Craiga gledat ćemo u nastavku filma ‘Nož u leđa‘

25. kolovoz 2022.

Fotografija: Profimedia

Neodoljivi krimić "Nož u leđa" dobit će svoj nastavak, i gledat ćemo ga već za nekoliko mjeseci. Nepoznati ubojica prizvat će poznatog nam detektiva, a radnja će ovaj put biti smještena na egzotičnom grčkom otoku.

Film koji je dobar dio nas zapamtio kao jedan od zadnjih tračaka "starog normalnog", što nam ga je učinilo još i dražim, Johnsonov je "Knives Out", odnosno "Nož u leđa" s Danielom Craigom i Anom de Armas u glavnim ulogama. U krcatim smo ga kinima gledali koncem 2019. godine, a široka ga je publika snažno zavoljela. U kategoriji Najbolji originalan scenarij redatelj i scenarist bio je nominiran za Oscara, a sam film osvojio je preko pedeset nagrada i vrtoglavo se brzo popeo na ljesticama najbolje ocijenjenih. Iz tog i brojnih drugih razloga veseli vijest da za nekoliko mjeseci stiže i nastavak, a još se jedan priprema za 2024. godinu. Koncem prosinca, točnije, 23.12. 2022. godine, gledat ćemo "Glass Onion", nastavak "Nožu u leđa" u kojem će detektiv Benoit Blanc ponovno morati uzeti stvari u svoje ruke. 

U nastavku će, za razliku od originalnog filma, veći prostor biti posvećen detektivu. Dok smo kroz "Nož u leđa" uglavnom pratili Mariju (Ana de Armas), u filmu "Glass Onion" saznat ćemo tko je i kakav je Benoit Blanc. "(U originalnom filmu) Blanc je uvijek bio izvan vidnog polja našeg protagonista i zbog toga je funkcionirao poput nekakve enigme. Za razliku od toga, u ovom će filmu Blanc dobiti pozivnicu da dođe razriješiti ubojstvo na otoku, a mi ćemo ljude i svijet upoznati kroz njegove oči", naglasio je redatelj Rian Johnson.

Ubojstvo na otoku uvijek zvuči kao savršen kamen temeljac radnje, a pogotovo ako će isti taj otok ispunjen bogatašima i odisati njihovim luksuzom i njegovim naličjem. Ono što je trebala biti elitna međunarodna zabava uskoro postaje noćna mora, ali ona ispričana Johnsonovim riječima: zabavna, dinamična, intrigantna i nepredvidiva. U filmu ćemo, uz Craiga, gledati Ethana Hawkea, Jessicu Henwick i Edwarda Nortona. Jedva čekamo!