Midnights

Uskoro stiže novi album Taylor Swift

11. listopad 2022.

Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

O albumu ne znamo mnogo, osim da će se sastojati od 13 pjesama koje će nas nagraditi miksom već poznatog, autentičnog etosa pjevačice i novim sadržajem koji će album učiniti drukčijim od prethodnih.

Još nas desetak dana dijeli od izlaska novog albuma Taylor Swift, naziva "Midnights". Sastavljen od 13 pjesama - jer Swift je, dakako, upravo 13 sretan broj - upustit će nas u već poznati svijest kantautoričinog uma i senzibiliteta, ali s inovacijama na kakve još nismo imali prilike naići. Nedavno je pjevačica objavila i popis pjesama, odnosno njihovih naslova, te otkrila podrijetlo i inspiraciju za neke od njih. "Lavender Haze" tako je pjesma koja je nadahnuta njenom vezom s glumcem Joeom Alwynom. "Slučajno sam naišla na tu frazu dok sam gledala seriju ‘Momci s Madisona i činilo mi se da zvuči super. Ispostavilo se da je to fraza koja se koristila u pedesetima kako bi se opisao osjećaj zaljubljenosti, sveobuhvatni ljubavni sjaj. Mislim da je to stvarno prekrasno... Pretpostavljam da će svi oni koji su osjetili taj osjećaj dati sve od sebe da se zauvijek u njemu i zadrže, da neće dopustiti drugim ljudima da ih skinu s tog oblaka. Živimo u eri društvenih mreža, i ako svijet sazna da smo zaljubljeni u nekoga, uplitat će se u to, i moramo se moći nositi s tim. U mojoj ljubavnoj vezi koja je trajala šest godina, morali smo izbjeći mnogo čudnih glasina i priča iz tabloida, jednostavno ih ignorirati. Ova pjesma govori o tome. O ignoriranju tih loših pojava kako bi se zaštitile prave stvari", objašnjava pjevačica. 

U oči upada i naslov "Anti-Hero", pjesma za koju Swift priznaje da je jedna od najintrospektivnijih koje je ikad napisala. S pjesmom "Snow On the Beach" čeka nas suradnja s Lanom Del Rey, ali ukupan žanr i smjer ovoga albuma publici za sada ostaju nepoznati. Zna se tek da je kao producent potpisan Jack Antonoff, s kojim je zvijezda prvi put surađivala davne 1989. godine. Svestrana i žanrovski raznovrsna pjevačica i ovaj bi nas put mogla iznenaditi, što nagovještava doza misterioznosti s kojom progovara o svom albumu, koji će 21. listopada izaći točno u ponoć.

U najavi albuma na Instagram profilu, pjevačica piše: "Dok ležimo budni u ljubavi i strahu, u nemiru i suzama, zurimo u zidove i pijemo čekajući odgovore... Uvijamo se u svojim kavezima koje smo sami sebi napravili i molimo se da izbjegnemo - u ovom trenutku - učiniti neku sudbonosnu pogrešku koja će nam promijeniti život. Ovo je zbirka glazbe napisana usred noći, putovanje kroz užase i slatke snove. Podovi po kojima koračamo, demoni s kojima se suočavamo. Za sve nas koji smo se vrtjeli i okretali oko svoje osi, odlučili ostaviti svjetiljke upaljene i krenuti u potragu - nadajući se da ćemo možda, kad sat otkuca ponoć... susresti sami sebe."

image

Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

Govoreći o Taylor Swift, davno smo prestali govoriti o plavokosoj djevojčici koja s gitarom u ruci progovara o ljubavnim situacijama. Danas je doživljavamo kao pop ikonu, kulturološki fenomen i zvijezdu čija autorefleksija uporno izgara ostavljajući za sobom talog poezije kao stvorene za bolnu dozu poistovjećivanja. O njenim smo uspjesima i scenskom statusu već pisali, stoga ne preostaje dugo nego čekati taj 21. listopad, koji će nam donijeti nova uzbuđenja i nove prilike za kontemplaciju.