After Life

Znamo što bingeamo ovaj vikend: serija koja nam pokazuje kako se (ne) nositi s tugom

14. siječanj 2022.

Fotografija: Profimedia 

Gloria Glam

Treća sezona crnohumorne drame stigla je na Netflix: Ricky Gervais vraća se u liku udovca koji se pokušava nositi s tugom nakon gubitka supruge i pokušava - baš kao što je to bila njezina želja - nastaviti dalje sa životom.

Treća i finalna sezona serije " After Life" stigla je na streaming platformu Netflix i ako niste gledali prve dvije zaista preporučujemo. Radnja prati novinara Tonyja Johnsona koji pokušava naći smisao života nakon smrti voljene supruge. Kroz epizode postane jasno da je ona bila jedina svijetla točka njegovog života i on je nakon teškog gubitka postao (još) arogantniji, konstantno ljut, bezobrazan i uvjeren da je njegova tuga najveći problem. 

--> Kako je toksičnu pozitivnost zamijenilo prihvaćanje svih emocija

Tony svakako nije herojski lik s kojim je lako suosjećati, ali s vremenom se možete s njime poistovjetiti te shvatite da ste u potpunosti na strani tog čovjeka koji jedva da uspijeva živjeti i komunicirati nakon što doživi tako veliki gubitak. Kako se nositi s tugom glavna je premisa ove serije i ona će se nastaviti i u trećoj sezoni. Kako su s Netflixa u kratkom opisu i najavili: može li Tony uopće preboljeti taj gubitak ako i dalje svakodnevno žali za izgubljenom suprugom, uhvaćen u krugu neprestanog pregledavanja uspomena? 

"After Life" ćete zavoljeti jer kroz dozu crnog humora zapravo prikazuje životni kaos s kojim se osoba nosi nakon smrti bliske osobe, pokazuje koliko je život kratak i fragilan i koliko je problematično kada smo sebični, fokusirani isključivo na svoje probleme. Sve to i Tony uči na vlastitim pogreškama, kroz situacije koje su komične, ali ako još niste gledali seriju, nemojte se dati zavarati - ova priča je zaista teška i češće će vas pratiti osjećaj tuge nego sreće. 

Gervais je izjavio kako je ovo posljednja sezona njegove hit serije - na Netflixu nas čeka 6 epizoda i iskreno se nadamo feel good finalu.