Brend A'Marie donosi novu basic kolekciju, ove godine stvorenu kako bi nam u izazovnim vremenima bar na trenutak zasladila život. "Pastel de Frutas" kolekcija je kao neodoljiv recept za kolač - slatka, prpošna i puna šarmantnih detalja. Kao spoj veselih krojeva i boja, udobna je i funkcionalna, a istovremeno nevjerojatno ženstvena i koketna. U potpunosti je izrađena od prepoznatljivog MicroModala, materijala koji dizajnerica obožava zbog ekološke osviještenosti, a i zbog jednostavnog održavanja i prekrasnog osjećaja koji pruža na koži.
Dizajnerica Anamarija Brkić inspiraciju je pronašla u slatkim sastojcima koji nas okružuju, pa je kolekciji uz vječno modernu crnu i vanillu dodala boju lososa, ispranu denim plavu i nijansu cimeta. Svaka kreacija koja nosi ukrasni vez je svojevrsni unikat jer je su detalji ručno vezeni. Vezovi kruške i limuna, nježne siluete lica i djevojka na plaži novi su motivi ove kolekcije.
"Pastel de Frutas" kolekcija sadrži 11 haljina originalnih imena - Citron, Sugar Almond, Melon Rio, Ron, Cloud Dancer, Creme De Peche, Creme De Vanille, Marzipan i Lola, idealne su za sve prilike i jednostavno savršene za igru modom. Zvijezda modne kampanje je blogerica Ana Bacinger koja poziva na eksperimentiranje s krojevima i bojama u proljetnim i ljetnim situacijama. Kako je za kolekciju bila inspirirana slatkim stvarima, Anamarija nam otkriva i recept za svoj omiljeni kolač, a možete ga pronaći u nastavku.
Lagana rolada s jagodama
Sastojci:
150 g bjelanjaka, 250 g šećera kokosovog cvijeta, 400 ml slatkog vrhnja, 100 g badema u listićima (poželjno malo tostirati u pećnici), šećer u prahu za posipanje
Nadjev:
500 g jagoda sitno narezanih, limeta, žličica agavinog sirupa
Priprema:
U posudi istucite bjelanjke sa šećerom kokosovog cvijeta u čvrsti snijeg.
Operite i narežite jagode na četvrtine, posipajte ih žličicom agavinog sirupa i poškropite s nekoliko kapi soka limete, te ih dobro promiješajte i ostavite da se sokovi povežu.
Na lim obložen masnim papirom pospite šećera u prahu i po njemu rasporedite prepržene bademe u tankom sloju. Preko badema premažite snijeg i pecite na 150 stupnjeva dok tijesto lagano ne poprimi žućkasti ton, pazeći pritom da ipak ostane mekano.
Izvadite tijesto i pustite da se ohladi, a u međuvremenu istucite slatko vrhnje u šlag.
Premažite ga preko tijesta, zatim po njemu rasporedite jagode i prelijte sokom koji su pustile, te nježno zarolajte. Servirati možete i s kuglom sladoleda od vanilije.