Modno umjetničko djelo

Na listi želja: Loewe torbe s motivima umjetnika Kena Pricea

18. studeni 2020.
Fotografije: Instagram/ Promo
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Odvažni printevi koji datiraju u osamdesete godine uklopili su se u najpoželjnije modne dodatke španjolske luksuzne kuće Loewe.

Uobičajeno za ovaj dio godine, stigla je i nova capsule kolekcija Johana Andersona za Loewe. Ovoga puta dizajner je inspiraciju pronašao u radu američkog umjetnika Kena Pricea, poznatog po vibrantnim keramičkim radovima.

"Uvijek su me privlačili umjetnici koji pomiču granice. Nekoliko posljednjih godina Loewe capsule kolekcija, koja uvijek izlazi prije blagdana, dopustila mi je da izrazim svoju strast prema umjetnosti. Dugo se već divim radu Kena Pricea, koji je i glavni subjekt ovogodišnje kolekcije", komentirao je dizajner. Upečatljive boje na pravi je način uklopio u Loewe estetiku. Inače, Price je bio keramičar najpoznatiji po malim djelima od keramike koje su spajale tradiciju, razne kulture, eklektičan stil sufera i seksualnost u radove koji su danas stalna postava brojnih muzeja. 

Loewe kolekcija koja se sastoji od odjevnih komada za žene i muškarce te od modnih dodataka od torbi do šalova i novčanika inspirirana je s dvadeset keramičkih tanjura koje je umjetnik izradio osamdesetih godina za restoran u kalifornijskom Newport Beachu. Najviše pažnje su ipak ukrale torbe - kultni modeli španjolske tradicionalne kuće, poput Puzzle, Bamboo Bucket, Hammock, Balloon i Cushion Bamboo torbi oslikane su upečatljivim bojama i motivima koje prizivaju neko drugo vrijeme.  

image
Loewe Capsule kolekcija Ken Price