Ključni komadi

Nakit koji ćemo nositi cijelog ljeta

24. svibanj 2021.
Fotografije: Imax Tree

Najljepši nakit ovog ljeta dolazi u nekoliko ključnih trendova.

Ako trebamo opisati trendove u nakitu ove sezone u jednoj riječi, bila bi to: statement. Veliko, veće, šarenije, sjajnije, više... Bitno je da se ističete. Trendovi koje smo pronašli, naravno, treba prilagoditi osobnom stilu, a prije nego što krenete u kupnju novih komada, pregledajte staru kutiju s nakitom. I ovdje vlada nostalgija pa biste neke ključne komade za ovu sezonu mogli pronaći baš u zaboravljenim arhivama. 

Masivno zlato

Veliki komadi zlata još uvijek su jedan od najvećih trendova, a posebno ih volimo tijekom ljeta. Na preplanulom tenu zlatni će nakit izgledati još bolje. Bilo da volite masivne ogrlice, skulpturalno prstenje, hoop naušnice... Sve će izgledati odlično u zlatu. Uostalom, pristaje na svaki outfit i lako se kombinira - bijela, crna, siva, uzorak... Nije važno, zlato je go-to nakit (i) ovog ljeta. 

image
Zlato u svim kombinacijama
image
Zlatni lanac još uvijek je hit

Šarenilo

Prepoznali smo ovaj trend nakon što smo vidjeli Dua Lipu, Harryja Stylesa i Bellu Hadid sa šarenim, gotovo dječjim nakitom, a dugine boje predlažu i modne kuće Givenchy i Marine Serre. U igri su svi mogući materijali, samo da je u boji; od plastičnih i staklenih perlica do poludragog kamenja poput malahita i kvarca. Šareni nakit odličan je izbor za ljeto jer naprosto doziva optimizam i veselje. S obzirom na to da su tako veseli i razigrani, slobodno ih kombinirajte s čime god želite i opustite se. 

Personalizirano

Inicijali, ime, horoskopski znak, datum... Nije važno što ćete izabrati, ali izražavanje svoje osobnosti kroz nakit jako je in. Mogućnosti su brojne. Jedan od mogućih razloga za povratak ovih trendova je, naravno, pandemija. Nostalgija za ljepšim, sigurnijim vremenima vraća nas na nakit koji nam je ne samo poznat, nego i koji ima nek dublje značenje. Ogrlice s imenom koje smo nosili prije desetak godina, privjesci s inicijalima koje smo često dobivali kao djeca i slični komadi sad su nam prvi izbor.  

image
Personalizirani komadi uvijek su poželjni

Biseri

O važnosti i popularnosti bisera ove godine već smo pisali. Svakako jedan od najvećih trendova prošle i ove godine. Klasik, ali s pomakom - biseri nikada zapravo nisu out, ali su zato ove sezone itekako poželjni. Baš zato neće vam biti teško pronaći komade koji se slažu s vašim stilom jer izbor je velik. Ako su vam niske bisera malo previše klasični, izaberite komade s decentnijim detaljima. 

image
Biseri se nose više nego ikad

Slojevi na slojeve

Jeste li spremni za pretjerivanje? Odlično, jer ovo ljeto nose se slojevi na slojeve na slojeve nakita - ne samo ogrlica, nego i narukvica, naušnica, prstenja. Nose se, dakako, i narukvice oko gležnja - čim nam vrijeme dopusti. Više je više ove sezone - pitajte slavne čiji stil obožavamo, npr. Dua Lipu ili Beyonce. 

image
Nosi se slojevito

Inspirirano prirodom

Motivi poput cvijeća, biljaka, pčela, bubamara, leptira - bilo kakve flore i faune, zapravo - ove sezone su definitivno među većim trendovima. Posebno s toplijim vremenom prihvaćamo ovakve komade. I odjeća je opuštenija, šarenija i lepršavija, pa tako i naš nakit inspiriran prirodom. 

image
Inspiriramo se florom i faunom