gg izbor

Nova Bulgarijeva superluksuzna ljepotica

31. kolovoz 2022.

Fotografija: Bulgari

Beskraj dijamanata i zmijasti uzorak na remenu sata samo su neke od karakteristika novog Bulgarijevog modela za koji treba izdvojiti više od milijun kuna.

Bulgari uvijek zna kako nadmašiti samoga sebe, bilo samim dizajnom ili nekim superlativom poput onog najtanjeg sata na svijetu. Na Danima satova u Genevi, sajmu koji se svake godine održava krajem kolovoza, brend je pokazao svoju najnoviju kolekciju za 2022. godinu te dokazao da spada u sasvim novu kategoriju luksuza.

image

Fotografija: Bulgari

Kuća Bulgari u vlasništvu LVMH-a nije ista vrsta mladenačke kulture nazvane kao, recimo, Louis Vuitton ili Dior, ali to ne umanjuje velike poteze brenda u vlastitom prostoru. Odnosno, dok LV djeluje u luksuznom prostoru, Bulgari je superluksuz, sasvim druga sfera raskoši. Prezentiran je popularan model Octo Finissimo u žutom zlatu, u izdanju koje oduševljava i u kojemu ga dosad nismo imali prilike vidjeti, te u još sofisticiranijoj varijanti sa smeđim kožnim remenom. Pohvalili su se i rezultatima nove, za brend druge suradnje s Hajimeom Sorayameom, ilustratorom, umjetnikom i dizajnerom - aluminijskim satom koji svojim futurističkim, pa čak i pomalo robotskim karakterom stoji kao kontrast uobičajenom Bulgarijevom pristupu, čineći ga zbog toga posebno upečatljivim i intrigantnim.

No ono o čemu se zaista treba progovoriti jest Serpenti Seduttori Tourbillon. Sve druge riječi su suvišne. Opisan kao "utjelovljenje haute horologeirea", ovaj model briše granicu između nakita i sata. Za njega treba izdvojiti vrtoglavih 185 tisuća dolara, odnosno milijun i četiri stotine tisuća kuna, no ne sumnjamo da je riječ o senzacionalnoj investiciji koja bi jednoga dana mogla donijeti i više. 

image

Fotografija: Bulgari

Sat je opremljen blistavom kombinacijom pavé dijamanata i crnih spinela, što znači da se poigrava kontrastnim nijansama - otud i slogan pod kojim se prodaje sat - "Usudi se biti drugačiji". Sada već kultni tourbillon mehanizam Bulgari satova ukomponiran je i u ovu zmiju-zavodnicu (Serpenti Seduttori, naziv sata, mogao bi se slobodno tako prevesti), a vidljivost mehanizma suptilno skrivena među blještavilom dijamanata daje satu poseban dodir. Riječ je o modelu koji spaja Serpenti Seduttori kolekciju zmijolikih, egzotičnih i zavodljivih satova, s Tourbillon modelima koji su specifični po transparentnom mehanizmu.

Bulgari je, dakle, još jednom svoje vjerne kupce oduševio i poručio im da ne pristaju na kompromise, obećao im potpuno tetošenje i kraljevski tretman. Nositi ovaj sat i dopustiti mu da zablista u punom sjaju značilo bi obući se monokromno, jednostavno i suptilno, kako bi u centru pažnje bio upravo on, jer tako efektan, raskošan i egzotičan dragulj ne zaslužuje ništa manje nego plijeniti svu pažnju.