Goddesses Purpose

Nova kolekcija nakita s poludragim kamenjem

08. studeni 2021.

Fotografije: Karlo Jelić

Gloria Glam

Novom kolekcijom inspiriranom uzrečicom „preko trnja do zvijezda“ Anka jewelry u Hrvatsku prvi put dovodi neka nova poludraga kamenja.

Jedinstveni dizajnerski brend nakita Anka jewelry predstavlja novu kolekciju koja slavi snažne žene pod nazivom Goddesses Purpose. Vlasnica brenda Antonija Ivanković u novu je liniju uključila posve nova poludraga kamenja, od kojih su neka prvi put dostupna na hrvatskom tržištu.

Kolekcija Goddesses Purpose inspirirana je poznatom uzrečicom „Preko trnja do zvijezda“ pa i sam dizajn nakita izgledom podsjeća na trnovite grane na čijim se vrhovima nalaze zvijezde, odnosno poludrago kamenje. Kolekciju čine narukvice i prstenje prilagodljivo bilo kojoj ruci ili prstu, te naušnice prvi puta dostupne u obliku ringova. Svaki je komad nakita načinjen od finog messinga, a dostupan je u dvije varijante – ružičasto zlato i 14-karatno zlato.

"Iza mene su dvije godine stvaranja, truda i odricanja, ali i uspjeha te predivnih trenutaka koji mi daju snagu i poticaj da Anku razvijam i dalje. S novom kolekcijom Goddesses Purpose htjela sam svoje iskustvo prenijeti i na druge žene te da nošenjem ovog nakita pošalju jasnu poruku – snažna sam i ne odustajem bez obzira na sve. A na kraju puta ipak se sve isplati, pa je tako ovdje i ova, meni jako posebna kolekcija“, izjavila je osnivačica brenda Antonija Ivanković.

image

Vlasnica brenda  Antonija Ivanković

Poludraga kamenja u rose gold varijanti su Peacock Ore poznat kao kamen sreće i radosti što sve okreće u pozitivnom smjeru, Azuro Malachit koji donosi financijsko blagostanje i poznat je kao kamen poslovnih ljudi, Howlite koji ima balansirajući učinak na emocije, smanjuje stres i potiče mirne snove, Kunzite koji daje unutarnji mir i visoku sposobnost za postizanje mudrosti i razumijevanja, te Amazonite poznat kao „kamen sretne nade“, jer pruža umirujuću energiju.

U varijanti od 14-karatnog zlata dolaze poludraga kamenja Rhodocrosit čija vibracija ljubavi smiruje srce i potiče stabilnost i milost koja proizlazi iz otpuštanja, Red Garnet poznat kao crveni granat koji simboliziraju vjernost, odanost, iskrenost, milost i vjeru, Lapis Lazuli koji donosi mudrost, a njegovo nošenje potiče na vjeru u sebe, Diamond Quartz što isijava čistu svjetlost i duhovnu energiju, a istovremeno simbolizira predanost i ljubav u vezama, te Pyrite kao zaštitnički kamen koji pruža duhovnu i emocionalnu zaštitu, inspirira kreativnost i potiče snagu.

Anka jewelry nosi ime po Antonijinoj majci kojoj je i posvetila ovaj brend koji zagovara istinsku i autentičnu ljepotu žene. Tako je i nakit prirodan u svakom pogledu, odnosno oblik i boja neobrađenog dragog kamenja su izvorni, te sačuvani bez dodatnih rezanja i bojanja, jer je svaki komad Anka jewelry nakita jedinstven i neponovljiv, baš kao što je i svaka žena.