Cool komad

Posvuda viđamo punk rock plisiranu suknju

11. listopad 2022.

Fotografije: IMAXtree

Ovu suknju nemoguće je ne zamijetiti - osobito posljednjih nekoliko mjeseci kada je baš svi žele nositi.

Dua Lipa je nosi. Rosalia i Madonna također. Influencerice u velikim gradovima poput Londona, New Yorka i Pariza ne mogu se zasititi plisirane suknje, a postala je hit i na društvenim mrežama, osobito na TikToku. Chopova Lowena plisirana suknja u stilu kilta viralni je komad kojeg se modna scena ne može zasititi. 

Suknja je inspirirana bugarskom narodnom nošnjom i rock erom osamdesetih godina - plise se nonšalantno i zaigrano kreće i pleše oko tijela, a pomoću pribadača ili karabinera je pričvršćena za kožni remen. Iza brenda koji je baziran u Londonu stoje Emma Chopova i Laura Lowena, dizajnerice koje su se ove godine predstavile i na londonskom Tjednu mode, s novim varijacijama na svoju viralnu plisiranu suknju. Zanimljivo je da je ovu suknju, iako dolazi po velikoj cijeni (koje se kreću od 1000 do 1500 dolara) jako teško pronaći - gotovo stalno je rasprodana pa potražnja za njima vlada i na resale stranicama. 

Dizajnerice u početku nisu ciljale na luksuzno tržište već su im materijali, zahtjevna konstrukcija i upečatljivi detalji bile u prvom planu. Komade proizvode od deadstock tkanina i starih materijala koje najčešće pronalaze na buvljacima u Bugarskoj (roditelji Chopove podrijetlom su iz ove zemlje). No potpuno su osvojile kako poznata lica, tako i anonimce željne cool komada. 

Ovaj punk schoolgirl komad se savršeno uklapa u "Weird Girl" estetiku koja vlada društvenim mrežama i nose ga apsolutno svi - suknja je prilagodljiva svakom obliku tijela, ukusu i stilu i ono što je čini zanimljivom je činjenica da je teško pronaći komad odjeće koji izgleda sasvim drugačije od svega ostalog - Chopova Lowena ispunjava tu prazninu. 

image

Kolekcija za proljeće 2023. predstavljena na Tjednu mode u Londonu