Most wanted

Svima je na listi želja jedna Balenciagina torba

27. siječanj 2022.

Fotografija: Profimedia

Očito je iz više razloga kako je Balenciaga modni brend trenutka - i popularnost ne jenjava.

Nije iznenađenje da je Balenciaga trenutno najpoželjniji modni brend na svijetu - već je prvi mjesec ove godine prošao u znaku francuske kuće koju vodi dizajner Demna Gvasalia. Od Kim Kardashian koja je gotovo pa ambasadorica brenda, do Kanyea Westa, Dua Lipe i Justina Biebera, popis celebrityja s A-liste koji se ne odvajaju od komade s etiketom Balenciage je podosta dug. Naravno, celebrityji nisu razlog zbog kojeg je Balenciaga (opet) prva na popisu najpopularnijih brendova, po analizi platforme Lyst. Krajem godine predstavljena je kolekcija "Lost Tape", a Gvasalia između ostalog, ne ide putem kojim se kreće većina dizajnera na modnoj sceni.

Paralelno s titulom broj 1 "vrućeg" brenda u posljednjem kvartalu 2021. godine, najtraženiji modni komad u istom razdoblju također je iz ponude Balenciage. Riječ je o torbi Neo Classic koja je zasjenila neke od street style favorita - poput Pradinih ili Botteginih modela torbica koje smo mogli vidjeti na gotovo svakom profilu.

image

Justin Bieber kao lica Balenciaga kampanje 2021. godine
Fotografija: Profimedia

Iza Balenciagine torbe, na popisu traženih luksuznih komada smjestili su se Prada bucket šešir, The Frankie Shop prošivena jakna, Gucci + Balenciaga The Hacker Projeck sako (kojeg je nosila i Beyonce) te Pradine prošivene čizme. Prada se inače nalazi na trećem mjestu najpopularnijih modnih brendova (o maniji za Pradom smo nedavno pisali) odmah nakon Guccija koji čvrsto drži drugo mjesto i vjerujemo da će ova tri modna brenda nastaviti dominirati kroz 2022. godinu.

image

Pre-Fall kolekcija "Lost Tape"
Fotografija: IMAXtree

Neo Classic model torbe, koji je zapravo nova verzija 'it' Motorcycle modela koji je obilježio početak dvijetisućitih godina, jedan je od onih vječnih favorita s modne wishliste i zaista je riječ o torbi koja odolijeva trendovima i vremenu - ako ste se dvoumili oko ulaganja u ovaj model (koji dolazi u nekoliko veličina i širokom rasponu boja), sada je pravo vrijeme za takvu investiciju. Do tada, inspiriramo se lookovima u kojima Balenciaga Neo Classic vodi glavnu riječ.

image

Balenciaga Neo Classic Small torba (1890 eura)