Virgil Abloh kao mentor

Želite uspjeti u modi? Poslušajte savjete vodećeg svjetskog kreativca

20. listopad 2020.
Dizajner Virgil Abloh na predstavljanju Louis Vuitton muške kolekcije jesen/zima 2020-2021 na pariškom Tjednu mode
Srđan Sandić
Srđan Sandić

Inače arhitekt koji je bio na probnom radu u Fendiju, postao je jedan od najutjecajnijih modnih kreatora na svijetu - i dijeli besplatne savjete koje vrijedi poslušati!

Virgil Abloh, kreativni direktor Louis Vuittona i CEO brenda Off White, koji je osnovao nakon suradnje s Kanyeom Westom, dijeli s nama "točne pojmove i alatke koje je koristio u formuliranju svoje karijere" putem nove mentorske serije pod nazivom "Besplatna igra" (Free Game). Program je to koji uključuje online predavanja i alate za učenje, a dio je profesionalne misije ovog inicijalno obrazovanog arhitekta, a tek onda modnog dizajnera.

"Besplatna igra" nastavak je Ablohova fonda za postmoderne stipendije kojoj je ideja "otvoriti vrata onima koji dolaze s ruba i pomaže im da dobiju mogućnosti koje se obično ostavljaju za ljude iz centara moći".

"Dio je to moje dugogodišnje inicijative kojom želim u dizajnu, umjetnosti i kulturi vidjeti više uključenih ​​mladih crnih dizajnera i onih koji dolaze iz netradicionalnih ili nepodržavajućih sredina. Želio sam pomoći pružanjem sredstava i informacija za njihov napredak na putu ka stvarnom vlasništvu nad njihovim osobnim idejama i brendovima", objasnio je Abloh.

Obrazovna platforma ažurirat će se uvidima dizajnera rođenog u Illinoisu, ali i njegovog najužeg kruga. Ipak, najvažniji alati za mlade talente mogu se naći u Resursnom centru koji je zamišljen u trenutcima dok je Abloh prolazio kroz pitanja na koja je najčešće morao odgovarati. Centar je u biti biblioteka koja sadrži popis svega što ambiciozni dizajneri trebaju znati, od "kako imenovati svoj brend" do "kako snimiti lookbook".

Dok drugi fondovi i mentorski programi nude savjete o poslovnim idejama, Ablohova pak besplatna usluga pruža bez presedana direktan pristup umu jednog od najvećih modnih kreativaca koji, bez sumnje, probijaju granice razumijevanja mode.