gg putovanja

Čarobne lokacije za spori odmor u Provansi

29. srpanj 2022.

Kaže se kako je Provansa mjesto koje treba doživjeti polako i bez žurbe, u kojem se uzima najbolje od svakog trenutka i koje očarava na svakom koraku bogatim mirisima, okusima i prizorima.

Trebamo li uopće pitati jeste li raspoloženi za putovanje u Provansu? Regija smještena na jugoistoku Francuske nalazi se u blizini Sredozemnog mora, puna je očaravajućih mirisa začinskog bilja i lavande koja se proteže poljima, a hrana i vina po kojima je Provansa poznata urezat će se u pamćenje kao dio iskustva koje donosi najbolje od hedonizma i usporenog načina života. Ako planirate putovanje prema Francuskoj, preporučit ćemo nekoliko hotela i kuća koje bismo i sami voljeli posjetiti. Provansa krije skrivene, romantične smještaje koji kao da su ostali zarobljeni u nekom drugom vremenu - od dvoraca koji su danas pretvoreni u luksuzne smještaje, do suvremenih hotela koji ne prkose prirodi i mirnom okruženju u kojem se nalaze. Odmor na obali je lijep, no u potrazi za nešto drugačijim iskustvom, imajte na umu i ove opcije. 

Chateau St Victor La Coste

Francuski dvorac koji se nalazi u privatnom vlasništvu uređen je kao čarobno mjesto za odmor. Okružen je vinogradima i šumom, kamenim zidinama dvorca i bazenom koji se nalazi u tom zelenilu. Dvorac se nalazi u malom mjestu u Provansi pa na ovoj lokaciji zaista možete doživjeti mir i osjetiti usporeni ritam svakodnevice koji u prvi plan stavlja uživanje u svakom trenutku.

--- 

Les Oliviers du Taulisson

Smeštena u malom mjestu Provance, u ovoj bed&breakfast kući za odmor možete se upoznati s konceptom "Slow Travel" iskustva. Kako je opisano na stranici, sporo putovanje odnosi se na istraživanje mjesta, uzimanje vremena za putovanje kako bi se od njega iskoristio maksimum te općenito, život u zadanom trenutku lišen užurbanosti i stresa. Vjerujemo da je na ovakvom mjestu to jedini način odmaranja i nemoranja

image

Fotografija: Les Oliviers du Taulisson
 

Messager de Vordense

Messager de Vordense je kamena kuća iz 17. stoljeća smještena u mjestu Gordes, mirnom selu koje glasi za jedno od najljepših u ovom dijelu Francuske. Mjesto je kroz povijest privlačilo brojne slikare, pisce i hedoniste, a rustikalna atmosfera i mir prirode i danas očaravaju svakoga tko se nađe u Gordesu. Kamena kuća za odmor obnovljena je u skladu s tradicijom Provanse, pa donosi spoj rustikalnog uređenja i svih suvremenih dodataka na koje smo navikli. 

La Bastide de Moustiers

Hotel se nalazi u vlasništu chefa Alaina Ducassea, što može biti dovoljna preporuka - restoran koji je u sklopu hotela (i koji je otvoren za sve, ne samo za goste hotela) nagrađen je Michelin zvjezdicom, a dio zdanja čini i veliki vrt iz kojeg svježe namirnice i začini dolaze ravno u restoran. Imanje se sastoji od nekoliko kuća i nudi više opcija smještaja koji je sinonim za luksuzni, mirni odmor.