unaesthetik

Unikatna ombre ljetna kolekcija s ručno dekonstruiranim pletivima

27. srpanj 2022.
Gloria Glam

Modni dizajner Marko Plukavec predstavlja novu kolekciju kojom dominira pletivo, materijal kojem je vjeran već nekoliko godina.

Ljetna sezona podnošljivija je uz lagane materijale zahvaljujući kojima koža može neometano disati. Upravo zato, najtopliji dani u godini stvoreni su za ogrtanje nježnim i mekim pamučnim komadima kakve je dizajner Marko Plukavec predstavio u novoj capsule kolekcciji Ombre summer story brenda unaesthetik. 

Svojim se dizajnom želim odmaknuti od uniformiranosti te s ciljem da njegove kreacije pruže beskonačne mogućnosti stiliziranja. Nova kolekcija naslanja se na dosadašnje bestsellere koji su za ovu kolekciju reinterpretirani kroz ručno bojanje tkanina s popularnim ombre efektom.

Komadi u bijeloj boji i klasičnom uzorku mornarskih pruga prvo su u nekoliko navrata potapani u crni čaj i kavu, sušeni na suncu, a potom ručno dekonstruirani, što svakom komadu garantira unikatnost. Kako je u izradu pojedinih komada utrošeno i po nekoliko dana ručnog rada, unaesthetik ostaje dosljedan slow fashion konceptu stvarajući nosiva umjetnička djela.

Spoj prirodnih materijala, umjetnosti i asimetrije satkani su u najpoželjnije ljetne modele koji ponovno prate estetiku stiluete. Paučinasta tekstura svakog novog komada odjeće zbog procesa dekonstrukcije, koji nije u potpunosti moguće kontrolirati, izgleda unikatno i garantira da baš nitko nema isti takav odjevni predmet. Prozračni materijal pretvoren u zavodljive haljine i tunike idealan je za šetnje uz obalu, kao i za večernje ljetne modne kombinacije. Brend unaesthetik i ovoga je puta stvorio komade koji ne poznaju granice spola, trenda i sezone jer su nosivi u svim prilikama.

image

Ombre summer story kolekcija osim u Zagrebu bit će dostupna sredinom kolovoza u sad već tradicionalnom pop-up shopu, koji treću godinu zaredom unaesthetik organizira s galerijom Arterija u središtu Splita. Ostale modele iz Ombre summer kolekcije pogledajte na Instagram profilu brenda i Facebook stranici.