Neopterećena ljepota

Frizure po uzoru na chic Francuskinje

02. svibanj 2021.
Fotografije: Imaxtree
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Tajna najbolje frizure krije se u načinu na koji je nosite - i osjećate li se pritom dobro. Tako to rade i Francuskinje koje su nepresušna beauty inspiracija.

Pojam francuskog effortless chica postao je nedostižnim idealom u smislu mode i ljepote, pa iako je postalo uvriježeno mišljenje da se Francuskinje za svoj ležerni stylish izgled ne trude, istina je da i on zahtijeva nešto angažiranosti i proizvoda za ljepotu. Tajna najčešće leži u umjerenosti i prirodnosti, a Francuskinje svoje najbolje strane znaju dobro istaknuti. Ta prirodnost i razbarušenost nas u svakom slučaju nastavljaju inspirirati za svakodnevni izgled - ili za promjenu imidža. Dodatna inspiracija za stil frizure uvijek je poželjna jer se upravo s kosom najčešće želimo poigrati kako bismo barem malom promjenom osvježili izgled.

Za look inspiriran onima s ulica Pariza prva asocijacija je kratki bob, no ako se i odlučite za njega, on ne bi trebao biti strogih, ravnih i oštrih linija, već blago razbarušen, s mekanim završetcima kose, za boemski dojam. Isto pravilo odnosi se na svaku dužinu kose, strogo ravna kosa odaje dojam ukočenosti i poželjno je da bude blago valovita i neopterećeno stilizirana. Takvom looku pridonosi stepenasto odrezana kosa, no odlučite se za njega samo ako vam takav rez odgovara.

Ultimativni french look uključuje i šiške, one u vintage stilu, ove godine posebno popularne, takozvane curtain bangs. Paperjaste šiške koje mekanim pramenovima uokviruju lice odlična su promjena i pristaju gotovo svakome. Jeanne Damas ovakvoj frizuri vjerna je već godinama i varira isključivo u dužini, šiške mogu prekrivati čelo ili padati uz lice, u dužoj varijanti. Kao inspiraciju ostavljamo galeriju fotografija.