Le Male

Novi miris strasti iz radionice brenda Jean Paul Gaultier

02. srpanj 2020.
Le Male - Jean Paul Gaultier
Srđan Sandić
Srđan Sandić

Jean Paul Gaultier zaludio je svijet ovim mirisom još 1995., a spada među deset najtraženijih parfema na svijetu i navodno (i dalje) "traje" oko osam sati - što svakako nije malo.

Kolekcija "Le Male" slavi svoje originalno izdanje kao jedno od "bestselera" u parfumeriji, a ujedno među najslavnijim mirisima iz 90-ih. Parfem napravljen 1995. od tada je dobio mnogo različitih verzija, a original je za brend Jean Paul Gaultier osmislio Francis Kurkdjian. Ove godine predstavljen je "Le Male Le Parfum" koji će odgovarati onima koji vole i nose originalni miris, ali će pokušati zadovoljiti i kriterije novih generacija, pritom zadržavajući neke od ključnih karakteristika.

Najnoviji miris zasigurno će izazvati puno pažnje kod pravih obožavatelja Le Malea, posebno obzirom na orijentalnu i ˝senzualniju˝ stranu kompozicije koja se temelji na svježim i mekim orijentalnim kontrastima.

Nova je kolekcija nastala kao suradnja slavnih Quentina Bischa i Nathalie Grazia-Cetto. Lavanda i kardamon ostaju glavni element s izvorne (Kurkdjianove) kreacije skupa s vanilijom, pomiješane na nov način. Najnovija mirisna kreacija donosi i topliju, orijentalnu drvenastu okosnicu kako bi se dobio snažniji i smjeliji dojam, kontrastiran sa svježim, mekim i praškastim postavkama.