Kolagen

Neizostavni saveznik za očuvanje mladolikog izgleda

28. travanj 2021.
Fotografija: Imaxtree
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Gubitak kolagena u tijelu može se nadomjestiti dodacima prehrani čije su dobrobiti za zdravlje i ljepotu neupitne.

U razgovoru o anti-age njezi i održavanju mladolikog izgleda neizbježan je kolagen. Kao najzastupljeniji protein u tijelu, pridonosi jačanju kostiju i poboljšava strukturu kože, pa je s razlogom toliko zastupljen u kozmetičkoj industriji.

U našem tijelu nalazi se više od 28 vrsta kolagena, odnosno vlakana koji poput ljepila jačaju i povezuju kožu, kosti i mišiće. U dermisu on doprinosi stvaranju vlaknastih struktura koje učvršćuju stanice kože, zbog kojih izgleda zdravo i zategnuto. No poznato je i da se već prije tridesete godine života proizvodnja kolagena u tijelu smanjuje, što ne uzrokuje samo pojavu prvih bora već koža postaje manje elastična, suha, gubi čvrstoću te dolazi i do slabije fleksibilnosti kostiju i zglobova.

Zdrave navike, umjereno izlaganje suncu i pravilna prehrana igraju veliku ulogu u održavanju kolagena u tijelu, no pametan način nadoknade kolagena koji se gubi iz tijela su i dodaci prehrani koji ga sadrže. U kombinaciji s ostalim sastojcima poput hijaluronske kiseline i vitamina C koža se hrani iznutra, a tekući kolagen osigurava bržu apsorpciju i veću iskoristivost, što dugoročno doprinosi ljepoti.

Spoj ovih sastojaka koji su poznati u industriji ljepote nalazi se u Yasenka Skinage Collagen Prestige tekućem dodatku prehrani, kombinacija kolagena, hijaluronske kiseline i vitamin B kompleksa hrane kožu iznutra, a vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože i štiti stanice od oksidativnog stresa. Kroz šest tjedna smanjuje se pojava bora i poboljšava zategnutost kože. Novi dodatak prehrani dolazi po cijeni od 255 kuna.

image
Dodatak prehrani Skinage Collagen Prestige 10000