gg binge

8 zanimljivih serija koje stižu na Netflix u studenome

01. studeni 2022.

Fotografija: Canva

Očekujemo da će peta sezona hit serije "The Crown" oboriti rekorde, a jedan od iščekivanijih projekata je i serija ekipe koja je gledatelje osvojila znanstveno-fantastičnim trilerom "Dark".

The Crown 

Peta sezona popularne serije stiže na Netflix 9. studenoga i nesumnjivo će imati visoku gledanost s obzirom na to da je i uoči izlaska trailera za nove epizode bilo mnogo pompe oko tematike koju će "Kruna" pokrivati u novoj sezoni, osobito s obzirom na to da je kraljica Elizabeta II. preminula u rujnu ove godine. U novoj sezoni gledat ćemo nove glumce u već poznatim ulogama - kraljica je Imelda Staunton, princezu Dianu igra Elizabeth Debicki, dok u ulozi princa Charlesa gledamo Dominica Westa. Peta sezona prati događaje u kraljevskoj obitelji kroz devedesete godine, u vrijeme kada se raspao brak princa Charlesa i princeze Diane. Naravno, ne trebamo zaboraviti da se radi o fikciji koja je utemeljena na stvarnim događajima. Pozivi da se doda upozorenje da je sadržaj fikcijski ojačali su nakon kraljičine smrti nakon koje je porasla popularnost serije jer su svi željeli saznati više o kraljevskoj obitelji pa se mnogima učinilo važno da se doda upozorenje kako prikazani događaji i odnosi nisu nužno povijesno točni. 

 

Blockbuster 

Serija prati zaposlenike posljednje videoteke Blockbuster i njihove pokušaje da prežive u vremenu u kojem više nitko ne posuđuje filmove u videotekama. Serija dolazi od kreatora hitova "Superstore" i "Brooklyn 99", a u glavnim ulogama su Randall Park i Melissa Fumero. Pomalo je ironično što serija stiže na streaming servis Netflix (3. studenoga). 

Wednesday Addams

Obitelj Addams se vraća - 23. studenoga na Netflix stiže serija u čijem je fokusu Wednesday, kći Gomeza i Morticije Adams. Redatelj serije je Tim Burton, a očekuje nas kombinacija trilera, komedije i horora. Prva sezona prati Wednesday nakon što je izbačena iz osam različitih škola i prisiljena pohađati Akademiju Nevermore koju su završili i njezini roditelji. Tinejdžericu utjelovljuje Jenna Ortega, Catherine Zeta-Jones glumi Morticiju Adams dok je Gomez Adams glumac Luis Guzman. 

1899

Jedna od iščekivanijih serija je "1899" koju ćete voljeti ako vas je osvojio njemački znanstveno-fantastični triler "Dark". Isti kreatori - Baran bo Odar i Jantje Friese donose misteriozni triler koji prati grupu imigranata koji putuju iz Europe u New York u potrazi za novim prilikama. Naravno, radnja je smještena - kao što to naslov govori - u 1899. godinu, a zaplet kreće kada na proputovanju naiđu na drugi brod s imigrantima koji pluta nasred oceana, a za koji se mjesecima nije znalo gdje je. Tu se počinje razotkrivati mreža tajni, a na brodu nastaje kaos koji je dodatno potenciran time što su putnici iz različitih dijelova Europe pa kulturološke razlike ne pomažu u cijeloj situaciji. Serija stiže 17. studenoga na Netflix. 

Ghislaine Maxwell: Filthy Rich 

Nakon dokuserije "Jeffrey Epstein: Filthy Rich", u novom dokumentarnom serijalu istražuje se njegova vjerna suradnica Ghislaine Maxwell koja je ove godine osuđena na 20 godina zatvora zbog pomaganja Epsteinu koji je seksualno zlostavljao djevojke. I ovaj film režira Lisa Bryant koja je radila i na verziji o Epsteinu. 

Capturing the Killer Nurse 

Još jedan dokumentarac za koji bi možda bilo dobro da prije njega (ili poslije) pogledate film snimljen prema istom događaju - "The Good Nurse" s Eddiejem Redmayneom i Jessicom Chastain u glavnim ulogama. Dokumentarac prikazuje kako je izgledao lov na medicinskog brata Charlesa Cullena koji je 16 godina ubijao pacijente, a sistem je sve uporno zataškavao zbog čega je Cullen godinama potajno ubijao nemoćne pacijente. Kako su mu na kraj stali jedna medicinska sestra i dva detektiva možete provjeriti u dokumentarcu koji stiže 11. studenoga na Netflix, dok je film već dostupan na istom servisu. 

Stutz 

Novi film glumca Jonaha Hilla je dokumentarac "Stutz". Radi se o prvom takvom Hillovom projektu u kojem on na neuobičajen način pristupa terapiji tako što gledateljima pruža intiman uvid u vlastite sastanke sa psihijatrom Philom Stutzom. Cilj mu je podijeliti s gledateljima vještine koje je uspio savladati zahvaljujući terapiji i time želi motivirati one koji oklijevaju u traženju profesionalne pomoći. Hill je posljednjih godina otvoreno govorio o svojim psihičkim problemima, a pošto su njemu terapije pomogle želi kroz film probati pomoći drugima. Na Netflixu je 14. studenoga. 

FIFA Uncovered 

Naravno, premijera je dobro tempirana. Dokumentarac "FIFA Uncovered" imat će svoju premijeru 9. studenoga, samo 11 dana prije početka Svjetskog prvenstva u Katru. Jedna od glavnih tema bit će upravo i ovogodišnje prvenstvo obavijeno korupcijom, ali i druge afere najviše svjetske nogometne organizacije kroz prošlo desetljeće - koju u dokumentarcu direktno nazivaju kriminalnom organizacijom. Ne sumnjamo da će biti gledano.