SOS

Beauty proizvodi za savršenu njegu tijela, kose i lica nakon ljeta

31. kolovoz 2022.

Fotografije: Promo

Povratak u rutinu uključuje i povratak beauty osnovama koje smo tijekom ljeta možda malo i zapustili. Ulja, bogate teksture koje dubinski njeguju, kozmetički alati pomažu nam u obnovi oštećene kose i kože.

Koža tijela, kosa i lice zasitili su se jakog sunca, morske soli, pojačanog partijanja i općenito ljetne beauty rutine. Ljeti imamo naviku kožu pustiti da se "oporavi" od slojevitih rutina koje su uobičajene za zimu i proljeće, a s novom prijelaznom sezonom, postepeno se vraćamo jačoj njezi. Tijelo to i zahtijeva - koža je suha, kosa je sklonija lomljenju i traži dubinsku njegu. Ipak, kako se ne biste bezrazložno zatrpali novim beauty preparatima i tako napravili kontraefekt, odnosno dodatno iziritirali kožu, savjetujemo nekoliko proizvoda koje možete unijeti u svakodnevnu ili tjednu rutinu njegovanja. Naravno, sve po potrebama i tipu kože. Kemijski piling koji će zagladiti i očistiti kožu dobro je koristiti jednom do dva puta na tjedan, ovisno o stanju lica. Hidratacija je u svakom slučaju korak koji ne treba zaobilaziti pa obogatite rutinu njege hidratantnim serumom, boosterom ili maskom za lice. Tijelu priuštite njegujući piling ili suho četkanje koje ima i antistresno djelovanje, zatim i kupku na bazi ulja, dok je za kosu najbolja opcija maska koja je dubinski njeguje i obnavlja.

image

Elemis Piling za tijelo s mineralnom soli (445 kn)/ Dr. Dennis Gross DRx SpectraLite FaceWare Pro LED maska za lice (3230 kn)/ Dr. Barbara Sturm mekana četka za suho četkanje tijela (188 kn)/  Kiehl‘s Original Musk pjenušava gel kupka za tijelo (155 kn)

image

Skintegra Hyperdew Leave-on hidratantna maska za lice (169 kn)/ Leonor Greyl Serum de Soie Sublimateur hranjivi serum za oblikovanje tanke kose (243 kn)/ Leonor Greyl Masque Quintessence njegujuća maska za dubinsku obnovu kose (760 kn)/ Eucerin Hyaluron-Filler Sheet Mask, anti-age maska za hidrataciju (232 kn)

image

La Roche-Posay Effaclar serum za kemijski piling (247 kn)/ Kiehl‘s umirujuće ulje za lice s kanabisom (369 kn)/ Eucerin Hyaluron-Filler hidratantni booster s hijaluronom (182 kn)/ Embryolisse hranjiva krema za lice (65 kn)