Beauty trendovi

Četiri nijanse koje ćemo nositi na usnama

12. rujan 2022.

Fotografije: IMAXtree

Ne - nije riječ samo o zagasitim i tamnim bojama poput smeđe ili boje burgundca.

S vremena na vrijeme i beauty ormarić zaslužuje pospremanje. Tijekom godine nakupi se proizvoda koje koristimo više ili manje, nekima od njih već je istekao rok trajanja, a neki nam jednostavno ne odgovaraju. Tijekom ljeta, skupile su se vibrantne nijanse i ruževi u narančastoj ili nijansi terakote, a kako radimo zaokret u garderobi, isto želimo i s beauty postavom. make-up favorite ostavljamo, višak recikliramo, a interesiramo se i za nove beauty trendove koje donosi jesen. Sudeći po modnim pistama, neće nam biti potreban cijeli arsenal proizvoda za postizanje svakodnevnog ili večernjeg make-up looka, osobito kada su usne u pitanju. Izdvajamo trendove koji su se istaknuli, a između njih jedino treba pronaći nijanse koje najbolje odgovaraju boji tena, kao i karakteru. 

Goth

Blumarine i Versace eksperimentiraju s darkerskom paletom boja, kako na očima, tako i na usnama. Jesen je svake godine rezervirana za prigušene i tamne nijanse, pa je pravo vrijeme za isprobavanje ovakvih tonova - crna, ljubičasta, tamno smeđa boja čokolade dolaze u obzir. Uz njih, ne zamarajte se ostatkom make-upa, usne vode glavnu riječ, pa su čak i obrve bačene u drugi plan - u slučaju kuće Versace, potpuno su izblijeđene. 

image

Fotografije: IMAXtree

Hot red

Crvena je klasičan i bezvremenski odabir, zadužena za dozu profinjenosti i zavodljivosti. Birajte prigušene nijanse crvene koje se miješaju sa smeđim ili narančastim tonovima - manje su uočljive za razliku od vatrene crvene koju čuvamo za posebne prilike.

image

Fotografije: IMAXtree

Vinyl

Možda i više od nijanse, naglasak je na teksturi. Matirane usne nisu toliko poželjne kao što su one vinil sjaja - bez obzira na to jesu li crvene, smeđe ili neutralne boje. Za trendi beauty efekt, dovoljno je i kvalitetno prozirno sjajilo koje će usnama dati na dimenziji, no u danima kada ste raspoloženi za pojačani make-up, potražite ruževe u obliku sjajila koji dolaze sa završnim vinyl efektom.

image

Fotografije: IMAXtree

Neutralno

Vodeći beauty trend ove sezone zapravo je - no make-up look. Na pisti Saint Laurenta, usne su lagano obrubljene olovkom tek za nijansu tamnijom od boje kože kako bi se postigao efekt punijih usana. Chanel predlaže potpuno clean look, usne su eventualno naglašene balzamom koji pruža nježni sjaj. 

image

Fotografije: IMAXtree