Beauty memo

Četiri nijanse koje se ove jeseni nose u kosi

18. listopad 2022.

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

Tonovi koje ove sezone nosimo u kosi naglasak stavljaju na sjajne, zdrave vlasi. Pritom, tamnije boje imaju prednost nad inače popularnim plavim uvojcima.

Nakon potpune dominacije plavih tonova u kosi, od platinastih pa do zagasitih, jesen označava povratak uvojcima u nekim drugim nijansama. Smeđe i tamne nijanse čokolade i kave nameću se kao prvi izbor - što zbog zasićenja ljetnim plavim pramenovima, a što zbog jesenskih dana koji su simbolično obojeni u smeđe boje. S obzirom na to da smo zakoračili u novu sezonu, tragamo za promjenom i osvježenjem izgleda - nova boja kose može značiti drastičnu promjenu, osobito ako potpuno mijenjate svoju nijansu, no ovo razdoblje najbolje je vrijeme za takve eksperimente. Ono što nalažu beauty trendovi odnosi se na prirodne, neutralne nijanse koje su bogate i raskošne i koje mogu pristajati svakom tenu i boji očiju. Izdvajamo smeđu, po uzoru na Hailey Bieber, a naglasak je na bogatoj nijansi i zdravoj kosi koja sjaji.

image

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

image

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

Karakterizira ih topla nijansa i neprimjetni pramenovi koji daju na dinamičnosti. Inače, vrijeme pramenova i ombre efekta je iza nas, što možemo zaključiti po celebrity inspiraciji - najčešće se nosi jednobojna kosa, odnosno fokus je na jednoj nijansi koja je dovoljno efektna, ali i prirodna kako bi privlačila poglede. Osim "luksuzne smeđe", ističe se tamna nijansa koja naginje prema crnoj, na granici vamp i glam izgleda, kakvu nose Bella Hadid i Nicola Peltz. Izgledom "nježnija", a ove sezone iznimno tražena je copper nijansa koja kombinira smeđe i bakrene nijanse, po uzoru na glumicu Phoebe Dynevor. Istovremeno zaigrana i seksi, sjajan je izbor za one spremne na promjenu imidža. A za plavuše koje žele osvježenje, bez drastične promjene boje kose, bronde je sjajna opcija koja kombinira tamnije i svjetlije tople tonove koji u sebi nose dašak ljetne atmosfere. 

image

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

image

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia