Wild cut

Jesenski rez: nosi se razbarušena, slojevita kosa

10. rujan 2022.

Fotografija: IMAXtree

U potrazi za novom jesenskom frizurom, inspiriramo se Instagram djevojkama i street style scenom.

Kako se izmjenjuju godišnja doba, ne možemo ne provjeriti koji su trendi rezovi najavljeni za novu sezonu. Posljednjih nekoliko godina bob se održava kao frizura koja je uvijek poželjna, ove godine tražena je i pixie frizura u svim svojim varijantama, a ako želite zadržati duže uvojke, ne brinite, možete promijeniti frizuru i bez drastičnog rezanja njezine dužine. 

Razbarušena, paperjasta frizura puna volumena se izdvaja kao stil koji ne zahtijeva puno održavanja i muke, pristaje bujnoj i tankoj kosi, zbog čega je sve traženija u frizerskim salonima. Možete je pronaći i pod nazivom shaggy hair, što upućuje da je riječ o trendu karakterističnom za sedamdesete i devedesete godine prošlog stoljeća. 

image

Fotografija: IMAXtree

image

Fotografija: IMAXtree

Ovaj rez najčešće uključuje slojeve i poluduge šiške, stilizirane poput zavjesa. Slojevito ošišani pramenovi nježno će uokviriti lice, dok ostatak kose izgleda punije i bujno. S obzirom na to da ovakav stil uvijek izgleda "nedovršeno", nećete se mučiti sa svakodnevnim stiliziranjem. Za održavanje je pri ruci dovoljno imati sprej za volumen koji ovakvom looku daje završni dodir, kako bi kosa bila još bujnija. 

Frizeri ističu kako treba pripaziti s dužinom kose - preduga kosa ne slaže se s previše slojeva, pa je poželjno da dužina seže ispod ramena. Nemojte pretjerati s previše slojeva, osobito ako je kosa tanka i lako lomljiva. Previše slojeva i tankih uvojaka koji se lako lome i pucaju učinit će da frizura izgleda još tanje. 

Nešto ekstremnija verzija je wolf cut, trend koji se pojavio među generacijom Z i koji kombinira slojevito šišanje s mullet frizurom. Dakle, gornji dio kose uokviruje lice i skraćen je u oštre pramenove i slojeve koji daju na dinamičnosti i volumenu. Razbarušeno, neopterećeno, cool!