Vladavina ljubičaste

Zašto biste trebali uložiti u komad ove boje

26. listopad 2022.

Fotografije: IMAXtree

Nakon zelene koju smo obožavali lani pa preko ružičaste koja je obilježila cijelu ovu godinu - stiže nam ljubičasta u svim mogućim tonovima.

Jesen i zima rezervirane su za ljubičastu, a mnogi smatraju kako će njezina dominacija uspjeti potisnuti i Barbiecore ružičastu. Još je lani institut za boje Pantone najavio Very Peri kao nijansu ove godine - radi se o boji koja ima sve odlike plave, ali dolazi s ljubičastim podtonom. 

image

Brend Valentino je ljubičastu uključio i u ready-to-wear i u resort kolekciju

Da će ljubičasta biti vrlo poželjna boja mogli smo vidjeti već početkom godine na Tjednu mode u New Yorku gdje je bila prisutna u kolekcijama za jesen 2022. i to u svim nijansama - od svijetle do tamne, od plavičaste do gotovo ružičaste. Ljubičastih komada nije nedostajalo ni u Londonu, Milanu i Parizu što je bio glavni pokazatelj da ćemo ih uskoro željeti u svojoj garderobi. 

image

Marc Jacobs/Stella McCartney

image

Tom Ford

image

Bottega Veneta/Saint Laurent

image

Balmain/Victoria Beckham/Elie Saab

image

Van Noten

image

Bottega Veneta/Givenchy/Balmain

image

Acne/Almeida/Cos

image

Bottega Veneta

Nisu joj odoljele ni zvijezde pa ju je tako Florence Pugh odabrala za dolazak na Filmski festival u Veneciju - ona je nosila monokromatski look koji se sastojao od seta hlačica, topa i košulje i sve upotpunila ljubičastim sandalama i torbom. 

image

Florence Pugh

Ako ne biste baš nosili ljubičastu od glave do pete, možete je kombinirati s drugim upečatljivim bojama kao što su zelena, ružičasta, žuta, plava ili narančasta, a ako vam je i to previše uvijek možete odabrati samo jedan komad koji ćete lako uklopiti u svoju garderobu. Svakako je najjednostavnije to učiniti s modnim dodatkom poput torbice koja će postati glavni "začin" svakog looka.

image

Street style

image

Paris street f22

image

Paris street F22

image

Paris streetstyle F22

image

Street style

Pronašli smo sedam komada u hit nijansi koje možete kombinirati zajedno ili pak ih koristiti kao naglasak u svakodnevnom stylingu. 

image

Haljina COS (89 eura)/
Cipele s cvijetom Zara (199,90 kn; 26.53 eura)/  
Tenisice Golden Goose, Farfetch (466 eura)
Bucket šešir Mango (129,90 kn; 17,24 eura)/
Torba See by Chloe, Karla (2590 kn; 343,75 eura)/
Pulover COS (89 eura)/ 
Kaput Marni, Farfetch (2328 eura)