Sister Blister

Majice s božićnim motivima kao idealni blagdanski poklon

09. prosinac 2020.
Fotografije: Privatni album

Poklonite svojim bližnjima poklone koji nastaju u kreativnim rukama naših malih brendova. Ljubitelji udobnih komada s cool motivima oduševit će se ovom verzijom božićnog pulovera.

Nedavno su tema jednog od naših tekstova bili božićni puloveri i negativni otisak koji ostave na prirodu, najviše u prosincu. Pritom se misli na one masovne proizvodnje, koji su najčešće izrađeni od loših materijala. Pronašli smo im tada alternativu, a dodajemo i još jednu na popis, onu iz domaće radionice. Ovi božićni puloveri nemaju veze s "ružnim puloverima", dapače, neodoljivi su na prvi pogled.

Sister Blister mali je obiteljski brend iz Virovitice kod kojeg možete pronaći sjajne božićne pulovere, točnije pamučne majice s blagdanskim motivima u više boja. Srebrenka Pušić čija ljubav prema šivanju traje već tri desetljeća i njezine tri kćeri - Ema, Nikolina i Nela krenule su sa svojom pričom iz potrebe i nužde. Naime, nakon što su mali butici i brendovi na našem području počeli zatvarati vrata, ugroženom se našla i Srebrenka, a nove ideje kojih su se dosjetile su zatim urodile obiteljskim brendom.

"Mamina ljubav prema kreiranju bila je motivacija nama, a naše ideje, želja i volja bile su motivacija njoj. Valjda je to taj neki poseban spoj koji je pomutio sve naše planove i nedavno dvije od nas vratio u Viroviticu. Sada radimo ono što najviše volimo - čekamo i najmlađu sestru Nelu koja još studira, a tek onda krećemo punom parom!", govore cure, kojima pri proizvodnji pomaže i tata. Majice koje smo zapazili kod njih osmislile su prije dvije godine. 

image
Cijena božićne Duksice je 145 kn

"Obožavamo nositi pamučne, udobne majice i htjele smo ih uvrstiti u Blister kolekciju. Tako smo prije dvije godine osmislile jednostavnu Duksicu od kvalitetnog debljeg pamuka, no 'to' nam nije bilo 'to', pa smo joj odlučile dati dušu i ukrasiti je nekim lijepim motivom. S obzirom na to da se naš muški dio ekipe (u to vrijeme tata kojeg nikako ne smijemo isključiti iz ove priče) bavi strojnim vezenjem, došle smo na ideju da naši motivi budu vezeni i dugotrajni. Prva je iz naše radionice izašla božićna Duksica Rudolf koja je oduševila sve, a priča s njom se nastavila pa je i svaka iduća dobila svoj novi motiv. I ove smo godine sašile X-mas kolekciju u nekoliko boja i motiva, a u procesu izrade su i X-mas haljine koje stižu uskoro". 

Mi ih vidimo kao idealan poklon ispod bora, a slažu se i cure: "Duksica i dobra čoksa za nas su uvijek dobar izbor!", kažu u šali i nadodaju, pokloni koji imaju dušu, osobito ako su od hrvatskog brenda, najbolji su poklon.