Na top listi

I njega nakon sunčanja je važna: 6 proizvoda koji će umiriti kožu

25. srpanj 2020.
Fotografija: Unsplash
Gloria Glam

Uz kremu za sunčanje, nosimo i preparate koje koristimo nakon izlaganja suncu, a koji umiruju i hidratiziraju kožu.

Iako je većina do sada već usvojila da je u zaštiti od sunca ključno nanošenje kreme za sunčanje i to svakodnevno, po potrebi i nekoliko puta, uvijek ima dana kada ne razmažemo dovoljno dobro i propustimo namazati dio kože. Tu u igru uskače losion nakon sunčanja koji će ublažiti nadraženost kože, a i nas podsjetiti zbog čega je važno dobro paziti kod nanošenja kreme za sunčanje.

Losion nakon sunčanja njeguje i umiruje kožu nadraženu od sunca i dobro ga je koristiti čak i ako vjerno nanosite kremu za sunčanje. Iako nam svima godi boravak na plaži, dugotrajno izlaganje suncu nije tako dobro za našu kožu. Oštećenja se mogu vidjeti vrlo brzo u obliku crvenila i ljuštenja kože, ali dugotrajnim izlaganjem možemo ubrzati pojavu znakova starenja poput sitnih bora. Osim kreme za sunčanje, u kozmetičkoj torbici neka vam se obavezno nađe i dobar losion ili krema nakon sunčanja, bez obzira na to osjećate li se kao da ste pretjerali s izlaganjem, pa čak i ako bez problema "uhvatite boju" i nikad ne izgorite.

Iako nam svima treba dobra doza vitamina D, oštećenja koja prouzrokuju sunčeva zračenja ne mogu se potpuno "poništiti", ali se može smanjiti njegov utjecaj.  Odabrali smo losione koji neće dodatno nadražiti kožu s previše alkohola ili parfema, iako nam je ugodan miris veliki plus kod biranja. Predlažemo vam one proizvode koji će umiriti, nahraniti i hidratizirati kožu.

image
La Roche-Posay Postheliosreparativni koncentrirani gel za njegu nakon sunčanja 179 kn/
Nivea After Sun 45,10 kn/
Avene Sun kremasti gel nakon sunčanja 220 kn/
image
Dr. Organic aloe vera gel s krastavcem i hamamelisom 88,90 kn/ Nuxe Sun osvježavajući losion poslije sunčanja, 131 kn/ Uriage Bariesun balzam nakon sunčanja 138 kn