Suza za suze

10 filmova koji će vam pomoći - plakati

21. kolovoz 2022.

Fotografije: Profimedia

Može se potpomognuti suze, pogotovo kada vam je teško - umjetnost to ponajbolje i najjeftinije aktivira. Predlažemo vam filmove koji su to napravili te rade i dalje mojoj malenkosti.

Ovom predloženom popisu se možete i nasmijati. Iako sumnjam da ćete. Tema boli je svima inherentna i svi navedeni stvaraju dosta dobru filmsku transakciju iste. Uživajte!

Društvo mrtvih pjesnika

 U ovom filmu imamo Robina Williamsa kao učitelja kakvog ste oduvijek željeli, skupinu mladića koji pokušavaju pronaći put u ovom zastrašujućem nepoznatom svijetu, nadmoćne roditelje koji se jednostavno ne žele prestati miješati i moć književnosti koja mijenja život.

Manchester pokraj mora

Imamo djecu koja umiru i doživotnu krivnju i izgubljenu ljubav u hladnoj, obalnoj Novoj Engleskoj.

Sofijin izbor

Naslov ovog filma sinonim je za razorne situacije bez pobjede. Taj izbor, ako niste gledali film, trenutak je kada je Sophie, koja je preživjela holokaust (glumi je Meryl Streep), bila prisiljena izabrati koje će od svoje djece poslati u smrt.

Titanic

Leonardo i Kate. My heart will go on. Ocean. Ljubav. Sjećanje. Kraj. Romantika.

Samo tu ne

 "Anywhere But Here", priča je o ambicioznoj i krhkoj majci koja odluči započeti novi život na Beverly Hillsu i njenoj mladoj kćeri koja je starmala i zna da se snovi ne ostvaruju tako lako.

Sati

Meryl Streep, Nicole Kidman, Julienne Moore, Ed Harris o ljubavi, nesreći, usamljenosti, ali i (ne)mogućnosti slobode.

Tjelohranitelj

Veliki kino uspjeh ranih 90-ih. U to će vas uvjeriti oskarovac Kevin Costner i pokojna pjevačka diva Whitney Houston. Tjelohranitelj i diva. Nakon nekog vremena početni nelagodan odnos preplašene pjevačice i smirenog profesionalca postane ljubavni odnos. A glazba... suza suzu stiže!

Cherbourški kišobrani

Mlada djevojka je iz francuskog grada Cherbourga koja 1957. godine radi u trgovini kišobranima svoje majke i zaljubljena je u mehaničara s kojim se sastaje u tajnosti jer se njezina majka protivi njihovoj vezi. Kad Guy bude mobiliziran i poslan na ratište u Alžir, on i Geneviève odluče da će se vjenčati nakon mladićeva povratka, ali....Glumi mlada i tada već ingeniozna Catherine Deneuve.

Quo vadis, Aida?

Nažalost fikcija koja nas podsjeća na genocid u Srebrenici koji se ne smije zaboraviti. Važan i hrabar i pametan film.

Vječni sjaj nepobjedivog uma

Ljubav introvertiranog i plahog Joela te ekstrovertirane i nesputane Clementine romantična je prije nego postane traumatična. Stoga Clementine Joela odluči izbrisati iz svog sjećanja revolucionarnim znanstvenim postupkom. Ali, ono što Joel čini je možda važnije...