gg pregled tjedna

Što je Tjedan mode bez celebrityja i Super Bowl bez Rihanne?

01. listopad 2022.

Fotografija: Profimedia

Donosimo kratki pregled modnih i celebrity vijesti koje ste možda propustili ovoga tjedna.

Početkom tjedna Rihanna je bacila u ekstazu korisnike društvenih mreža objavom o nastupu na poluvremena američkog sportskog spektakla Super Bowl. Veliki povratak Rihanne za mikrofon oduševio je obožavatelje koji novi album pjevačice i poduzetnice očekuju još od 2018. godine - u međuvremenu, Rihanna se posvetila izgradnji svog beauty i modnog carstva, a glazbenu karijeru stavila je na pauzu. Naravno da je ova vijest izazvala memeove koje možete vidjeti ovdje

Osim Tjedna mode u Parizu koji iz dana u dan donosi nove kolekcije luksuznih brendova za proljeće 2023. godine, iz industrije dolaze i druge uzbudljive vijesti. Jedna od njih je gostovanje dizajnera Haidera Ackermanna za haute couture kolekciju za Jeana Paula Gaultiera sljedeće godine. Njegovo ime dolazi nakon Glenna Martensa i Oliviera Rousteinga, koji su posljednjih sezona kreirali kolekcije visoke mode za kuću Gaultier. Dizajn Ackermann obožavaju Timothée Chalamet i Tilda Swinton u celebrity krugovima, osobito njegove tailoring komade - zanimljivo će biti vidjeti što će pripremiti za haute couture kolekciju. 

image

Haider Ackermann
​Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia 

Spomenuti Tjedan mode nisu obilježile samo nove kolekcije već i zavidan broj celebrityja koji su se pojavili u prvim redovima ali i na modnim pistama. Kod Balmaina, pistom je prošetala Cher u kombinezonu od lateksa, Saint Laurent okupio je muze i ambasadorice poput Kate Moss, Zoe Kravitz, Hailey Bieber. Kate Moss nosila je i kreacije za Bottega Venetu, Naomi Campbell za Burberry. Kylie Jenner pojavila se na eventu Schiaparellija, Kim Kardashian gostovala je na reviji Dolce & Gabbane... Bilo da je riječ o održavanju prijateljstva ili o dobrim PR potezima, Tjedan mode bez celebrityja s A-liste više ne funkcionira...

Još jedna smjena kreativnih direktora dogodila se na relaciji Italija-Velika Britanija. Riccardo Tisci napušta mjesto kreativnog direktora Burberryja - početkom tjedna predstavio je posljednju kolekciju za britanski brend, a na njegovo mjesto dolazi čovjek koji je zaslužan za ponovno rođenje talijanske Bottega Venete. Daniel Lee Bottegu je vodio tri godine, a čelni ljudi Burberryja očekuju da će isti boom napraviti i s tom modnom kućom. Ipak, mnogi se pitaju kako će suradnja funkcionirati - ne zbog kreativnih sposobnosti dizajnera, već zbog glasina o njegovom karakteru, zbog kojeg je navodno i raskinuo vezu s Bottega Venetom. 

Krajem tjedna, objavljena je i tema Met Gale za 2023. godinu. "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty" naziv je izložbe koja će se otvoriti idućom Met Galom u New Yorku, potvrdio je Costume Institute njujorškog muzeja Metropolitan. Dakle, osim izložbe koja će izložiti crteže i skice legendarnog dizajnera, na crvenom tepihu nas očekuje veliki broj vintage Chanelovih i Fendi kreacija. Modna poslastica kojoj se radujemo. 

image

Karl Lagerfeld
Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia 

Druga modna poslastica koja je ipak na dohvat ruke (očiju) je jesensko izdanje Gloria Glam magazina koje je od petka 30. rujna na svim kioscima. Prvi intervju Mirele i Darija Srne, kao i ostali zanimljivi razgovori, modne priče i editorijali ispunili su 220 stranica GG magazina.