Lemon Market

Ukusni kokteli i spritzevi? Zavirite u novi bar u Zagrebu

29. kolovoz 2022.

Fotografija: PR

Iza novootvorenog bara stoji ekipa iz A most unusual gardena, pa ako ste obožavali atmosferu Gardena, onda će vam se definitivno svidjeti i Lemon.

Na adresi Orljavička ulica 3, u neposrednoj blizini KD Vatroslav Lisinski, otvoren je Lemon Market, novo mjesto na kojem Zagrepčani mogu uživati u ukusnim koktelima i spritzevima. 

Inicijalno je zamišljen kao mjesto za organizaciju evenata i svih vrsta proslava od festivala, manjih koncerata i vjenčanja pa sve do rođendana i korporativnih evenata. Upravo zato, povodom otvorenja organiziran je i prvi festival u suradnji s tri zagrebačka koktel bara: Blend barom, Peaches & Cream barom te A most unusual gardenom. U sklopu SOLO. Cocktails festivala, koktele kupujete na nekoj od kućica te potom u njima uživate na nekoj od naših terasa. Festival traje do 9. rujna, a radno vrijeme mu je od 17 do ponoći.

image

Fotografija: PR

Svaka dva do tri tjedna u ovom će se prostoru održavati neki drugi festival - nakon SOLO Cocktails festivala, slijedi onaj posvećen ljetu "Adio lito" u sklopu kojeg će u centar Zagreba pokušati dovesti atmosferu ribarske fešte na obali i oprostiti se s mnogima omiljenom sezonom.

Zašto Lemon Market, pitate se? "Market" na neki način predstavlja ono čime će se ovaj novi tim baviti, tvrde da će kod njih uvijek biti živo, uvijek će se moći probati nove stvari, ponuda će se mijenjati - baš kao na tržnici. A "Lemon" zato što zvuči osvježavajuće i ljetno, baš kao kokteli i spritzevi koji su glavni dio ponude bara Lemon Market. 

Za uređenje prostora zaslužna je arhitektica Lana Trobentar Šimunić iz arhitektonskog ureda Lunixar. Vanjski prostor podijeljen je na dvije terase - ona okrenuta prema Vukovarskoj ulici je manja, natkrivena i zamišljena za kratka druženja i odmor tijekom radnog dana. Druga terasa je veća, krase je platoi i tribine te stvara prostor za opuštanje tijekom cijelog dana u maloj zelenoj oazi. Što se tiče interijera, također postoje dvije zone, one s visokim i niskim sjedenjem. Više informacija možete pronaći na službenom Facebook Pageu te Instagram profilu.