Vincent van Gogh

Želite li biti dio njegove slike?

13. listopad 2020.
Vincent van Gogh (1853–1890)/Profimedia
Srđan Sandić
Srđan Sandić

U koliko ste kanonskih slika htjeli "uskočiti" u svom životu? U što ste htjeli biti uramljeni? U kojemu muzeju ste htjeli biti predstavljeni?

Iako je većina nas ove godine uživala (ili manje uživala) u umjetničkim izložbama iz udobnosti svog doma, muzeji i galerije nastavljaju najavljivati, u dobroj vjeri, izložbe zakazane za 2021. godinu. Muzej umjetnosti Indianapolis u Newfieldsu predstavio je novo impresivno iskustvo na kojemu trenutno radi, a koje ima za ideju predstaviti djela Vincenta van Gogha. Od "Zvjezdane noći" (1889.) do slavnih "Suncokreta" (1887.), na ovoj ćete izložbi moći "uroniti" u omiljene slike ovog velikana.

image
Vincent van Gogh/Profimedia

Digitalna izložba dio je projekta "THE LUME Indianapolis", iskustvene galerije koja uglavnom koristi projektore za potpunije doživljaje svojih izložbi. Otvorenje koje se iščekuje u lipnju 2021. zauzet će čitav četvrti kat muzeja koji se prostire na gotovo 30 000 četvornih metara.

image
Vincent van Gogh/ Profimedia

Otprilike 3000 pokretnih slika Van Goghovih ikoničnih slika bit će snimljeno na raznolikim površinama, praćeno partiturama klasične glazbe. Uz to, posjetitelji će moći uživati u hrani i pićima, kao i u maloprodajnim iskustvima u prostoru.