FALLFALL6

Klisab je održao prvu samostalnu reviju

14. rujan 2022.

Fotografije: Aleksandar Selak

Dizajnerski dvojac oduševio je prezentacijom nove kolekcije i revijom koja lako može parirati i svjetskim modnim imenima.

Hala Zagreb poslužila je kao savršena kulisa za predstavljanje prve samostalne kolekcije brenda Klisab. Mnogobrojni ljubitelji mode i rada ovog dizajnerskog dvojca, Marka Šabarića i Tomislava Kliškinića, velikim aplauzom su ispratili kolekciju od 30 total lookova, 19 ženskih i 11 muških. Klisab je prvi puta predstavio i muške odjevne komade - a cijela FALLFALL6 kolekcija ima obilježja punk i dandy estetike, ali je i izuzetno nosiva i sadrži prepoznatljiv potpis brenda koji svoje ishodište uzima u klasici, interpretiranoj na nov, svjež način.

Cijelu priču dodatno zaokružuju minuciozni detalji i vrhunska ručna izrada. Motiv koji je obilježio lookove su ziherice koje su krasile sakoe i hlače, kao i kožni remeni, a dvojac je predstavio i novi model pillow bag clutch torbe, koju stavljamo na listu želja.

Prevladavala su odijela stroge forme s naglašenim ramenima i strukom, baloneri, ali i statement komadi dizajnirani i izrađeni na način da su transsezonski i predstavljaju trajnu investiciju u garderobi. Materijali koji prevladavaju u kolekciji su jeans, pamučni keper, popelin, vuneni štof, samt, jeans, viskoza, u zagasitim bojama poput crne, nijansi plave, sive i smeđe, s akcentima ružičaste - poput statement balonera, te boje ciklame, micro pepita i karirani uzorak. Slip haljina s dugim vezicama koje padaju preko leđa još je jedan od favorita ove kolekcije.

Dio kolekcije čini DENIMDENIM linija, u cijelosti nastala upcyclingom nošenoga jeansa, iza čije izrade u proizvodnom procesu ostaje minimalna količinu otpada. Sakoi, traperice, jakne i suknja iz ove linije nastali su upcyclingom traper hlača, a taj postupak kreativnog re-usea dizajneri su odabrali jer ostvaruje proizvode dodane vrijednosti bez kreiranja ikakvog daljnjeg štetnog utjecaja na okoliš.